Minulý pátek zahájila Domovní správa provoz na obou prostějovských koupalištích. Počasí se ale bohužel během prvních tří dnů nové koupací sezóny zrovna dvakrát „nevycajchnovalo“, návštěvnost tedy nebyla zatím velká.

 

V pátek 3. června zamířily do krasického aquaparku i na vrahovické koupaliště první desítky návštěvníků. „Bylo sice poměrně teplo, ale foukal občas chladnější větřík. I tak ale došlo zhruba třicet lidí,“ prozradila Večerníku pokladní koupaliště ve Vrahovicích, na kterém ovšem v sobotu nebyla už ani „noha“. „Dnes nepřišel nikdo, konkuruje nám akce v rámci dětského dne na sousedním fotbalovém hřišti,“ smutnila pokladní v sobotu.

Po sobotní absenci návštěvníků prostějovských koupališť se byl Večerník podívat do Vrahovic ještě jednou, a to v neděli odpoledne. „V tuto chvíli tady máme ještě čtyřiašedesát lidí, okolo poledne jich tady byla až stovka,“ hlásila Večerníku pokladní koupaliště ve Vrahovicích. Jeho správce Ivo Peštuka se netajil spokojeností. „Sezóna se pomalu rozbíhá a jsem rád, že i do Vrahovic našly během úvodních tří dnů cestu desítky lidí. Příští týden má být ještě příznivější počasí, takže věřím v daleko vyšší návštěvnost. Jsme takové rodinné koupaliště, na kterém je klid a pohoda. Navíc si tady můžete v padesátimetrovém bazénu skvěle zaplavat,“ připomněl Ivo Peštuka. 

V krasickém aquaparku byla sice obdobná. Mírně lepší situace s návštěvností byla během neděle, ovšem stále jde jen o první „otužilce“, kteří se přišli vykoupat. Snad tento týden teplejší počasí zláká v Prostějově k vodě daleko více lidí.