Přestože tato záležitost nebyla bodem programu úterního jednání rady města, na tiskové konferenci o den později padla řeč i na projekt rekonstrukce fotbalového hřiště v areálu SCM Za Místním nádražím v Prostějově. Jak už Večerník informoval, magistrát hodlá do tohoto projektu investovat zhruba 150 milionů korun tak, aby stadion splňoval náročná kritéria pro profesionální soutěže. Primátor znovu ujistil, že město bez dotací do rekonstrukce fotbalového stánku nepůjde.

„Studie i projektová dokumentace k rekonstrukci stadionu jsou již hotové a znovu opakuji, že v rámci této stavební investice bychom měli postupovat ve všech směrech podle potřeb města Prostějova. A podle mého názoru si naše město nový fotbalový stadion vzhledem k bohaté a úspěšné historii tohoto sportu zaslouží,“ opakovaně deklaruje František Jura, primátor Statutárního města Prostějov a současně předseda 1.SK Prostějov. „Celá rekonstrukce musí samozřejmě reflektovat finanční možnosti města. Pokud se bavíme o celkových nákladech v rozmezí od 150 do 160 milionů korun, tak předpokládáme, že o osmdesát milionů korun bychom v rámci dotace požádali Národní sportovní agenturu. Dělo by se tak během dvou až čtyř let,“ plánuje Jura. „Pokud na dotace dosáhneme, tak jsem přesvědčen o tom, že městská pokladna by tuto stavební investici zvládla. A přestože já jsem v tomto ohledu ve střetu zájmů, protože vedu fotbalový klub, tak bych byl první, kdo by si stoupl na náměstí a před lidmi tento projekt obhajoval. Pokud ovšem budeme v žádosti o dotaci neúspěšní, do rekonstrukce fotbalového stadionu Za Místním nádražím nepůjdeme,“ uvedl primátor Prostějova František Jura.

„My nechceme stadion za 400 milionů korun. To je nesmysl, a nevím, proč bychom tak drahý stadion měli mít. Ale za 150 milionů korun si fotbalový stadion představit rozhodně umím. A takto by podle mého názoru mělo i budoucí vedení města k této věci přistupovat. Samozřejmě v rámci toho, co si jako město budeme moci finančně dovolit,“ dodal ještě první muž Prostějova, který se ještě vyjádřil negativně ke stále se snižující podpoře sportu ze strany státu. „Nejde jen o dotace na výstavby sportovních zařízení, ale také o běžnou finanční podporu sportu, zejména mládeže. Tvrdím, že do roka a do dne bude velký průser a děti budeme sbírat po parcích, jak leží pod lavičkami,“ nechal se slyšet František Jura.