Může se stát, že Dalibor Svrčina vstoupí do zápasu špatně nebo že v průběhu utkání na chvíli pustí svého soupeře do náskoku. Současně se však tenisoví příznivci můžou vsadit, že hráč TK Prostějov ani na chvíli duel nevypustí a bude se rvát o obrat a postup. Do posledního míče pro devatenáctiletého mladíka není nic ztraceno. I díky tomu se dostal do finále domácího challengeru.

„Bojoval jsem. Los mi nepřál a hned na začátku jsem narazil na nejvýše nasazeného Coriu. I tak jsem věřil, že můžu vyhrát. Je to skvělý hráč, ale není to Djokovič,“ prohlásil po postupu Svrčina, který v utkání vedl, druhou sadu ale hladce prohrál. „Nejsem typ hráče, který by po prohraném setu ztratil odhodlání. Proto utkání nakonec dobře dopadlo,“ poznamenal.

Tři sety musel Svrčina strávit na kurtu také v dalším kole. Přes Jevgenije Donského přešel až díky úspěchu ve zkrácené hře rozhodujícího setu. „Přitom mi zápas vůbec nevyšel. Ale bojoval jsem a přišla odměna,“ nechyběl střízlivý pohled tenisty na vlastní slabší výkon.

Vydřený úspěch Svrčinu povzbudil a výsledkem bylo snadné vítězství nad srbskou nadějí Hamadem Medjedovičem a Slovákem Lukášem Kleinem v dalších kolech UniCredit Czech Open. „Ve čtvrtfinále to byl z mé strany hodně solidní výkon. Prakticky od začátku bylo střetnutí pod mojí kontrolou. Další zápas byl o důsledném dodržení stanovené taktiky. Fungovala parádně,“ pochvaloval si prostějovský hráč.

Svého přemožitele našel až v závěrečném souboji o titul. Vít Kopřiva byl lepší, ztrácel pouze na začátku finále. „Až zklamání přebolí, budu postup do finále hodnotit pozitivně. Třeba to za rok dopadne lépe,“ ohlédl se za turnajem Svrčina.