Volejbalové smečařky VK Prostějov Klára Faltínová a Karolína Fričová (druhá jmenovaná odcházející do Německa) mají tatínky, kteří je i jejich týmy vydatně povzbuzují jako bouřliví fanoušci. A to nejen na klubové úrovni.

Proto nebylo žádným překvapením, že po nominacích obou hráček do reprezentačních výběrů svých zemí se obětaví otcové vydali podpořit své dcery také na zápasy národních týmů v Golden European League žen 2022. Samozřejmě ty cestovatelsky dosažitelné.

Pánové Faltín a Frič se tak společně sešli v Karlových Varech, kde minulou sobotu nastoupily proti sobě právě volejbalistky Česka a Slovenska. „V šest hodin ráno jsem vyjel z domova v Kopřivnici, vzal to kolem Prahy a odpoledne byl ve Varech,“ prozradil Tomáš Faltín.

Jeho jmenovec Tomáš Frič to měl z Bratislavy ještě dál, přesto dorazil rovněž. „Nejdřív hráli chlapi ČR proti Lotyšsku, což byla trochu nuda s jasným vítězstvím 3:0. Pak dorazil na ženské derby kamarád od prostějovského týmu Tom, tak jsme pokecali o holkách a šli fandit,“ popisoval Faltín průběh hezkého dne. „Po prvním setu, který získaly Slovenky, jsem Tomášovi gratuloval. Buben jsem sice měl, ale protože hlučného Toma bych asi nepřehlušil, radši jsem jen mával vlajkou. Televizní diváci to mohli vidět v přenosu na ČT Sport,“ pokračoval Faltín s úsměvem. „Po utkání nastalo společné focení spoluhráček a nyní rivalek ze dvou různých reprezentací, přidala se i Karin Šunderlíková. Následně jsme s manželi Fričovými vyrazili na večeři do hospody, byl to moc příjemný večer. V neděli ráno jsem potom vyrazil přes Hradec Králové za druhou dcerou, následně domů. Dohromady 1200 kilometrů v autě, takže teď odpočívám v práci,“ sdělil srandista Tomáš Faltín.

Dost ho zaujala jedna nápadná podobnost. „Tři roky na zápasech VK Prostějov bubnoval T. F., který měl v mančaftu dceru K. F. Uprostřed minulé sezóny se přidal další bubnující fanoušek T. F. taky podporující dceru K. F. A teď šly dvě hráčky K. F. i dva fandové T. F. – jinak kamarádky a přátelé – proti sobě. Je to zajímavá náhoda,“ pozastavil se Faltín nad hrátkami osudu.

Uplynulou sobotu nechyběl ani ve Zlíně na posledním duelu ČR v základní skupině letošní Zlaté Evropské ligy proti Chorvatsku.