Stávající rekonstrukce zimního stadionu v Prostějově se okamžitě zastavuje! Rozhodla o tom mimořádná z nejmimořádnějších schůzí rady města, která se konala kupodivu už včera, tedy v neděli. Projednávaný bod byl podle informací Agentury Hóser tak závažný, že prostějovští konšelé sekli s hráběmi, sekačkami a rýči a ze svých zahrádek spěchali na radnici.

Dostali jsme nabídku od nejmenované firmy, která se musí bezodkladně projednat už dnes,“ informoval už v neděli ráno první náměstek primátora Prostějova Jiří Nikamnepospíchal, který zrovna pospíchal do zasedací místnosti radnice poté, co svoji zahrádku pokropil Roundupem.

Agenturu Hóser pochopitelně zajímalo, co vůbec radní projednávali a s jakým výsledkem. Dozvěděli jsme se to až těsně před půlnocí. „Současná rekonstrukce prostějovského zimáku je strašně drahá, a tak jsme hledali možnosti, jak ušetřit. Právě v neděli se nám ozvala firma, která navrhla okamžitou a rychlou akci. Stávající halu chce zbourat a místo ní postaví zbrusu novou. Podle výpočtů této firmy vyjde celý projekt o několik milionů korun levněji,“ začal Juraj Rozháněl, náměstek přes všechno, co se v Prostějově bourá a staví.

Po zhruba desetihodinových hádkách jsme se nakonec v poměru šest ku pěti rozhodli, že této nabídky využijeme. Hala se tak už od pondělí začne bourat. Hned druhý den nám pak firma na radnici představí konkrétní projekt nového zimního stadionu pro šest tisíc diváků, který bude způsobilý pro extraligu. Tu nám totiž boss zdejšího mužstva Jarouš Tuňák slíbil,“ dodal Rozháněl s tím, že Agentura Hóser bude první, která bude mít právo zveřejnit slíbený projekt. „Já byl proti, protože extraliga tady v životě nebude. Co mám zprávy, tak brzo prostějovský hokej spadne do krajského přeboru,“ ozval se další z radních Miloš Sklenička.

Rychlý obrat v rozhodnutí prostějovských konšelů vyvolal ostré emoce mezi opozicí v zastupitelstvu. „Náš starý zimák byl chloubou, a navíc šlo o jediné zařízení, kde volně do vzduchu často unikal čpavek. Nesouhlasím s jeho demolicí a budu usilovat o to, aby prostějovský zimní stadion byl zapsán jako chráněná kulturní památka,“ uvedl Jan Nicnevrátil, lídr opozičního hnutí Nic se v Prostějově nezmění.

Pozdě, demolice zimáku už je v plném proudu!

Za Agenturu Hóser Majkl

Text v této rubrice je smyšlený,
nikterak pravdivý a redakce
Večerníku se od něj distancuje.