Do skvělé formy před Wimbledonem se dostala Petra Kvitová, jeho dvojnásobná vítězka. V Eastbourne ztratila jediný set a ve finále snadno přehrála nebezpečnou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou. Česká tenistka vyhrála 29. titul v kariéře a z trofeje se radovala po dlouhých patnácti měsících.

„Konečně jsem zase dosáhla na nějakou trofej. Je to skvělý pocit. Celý týden jsem se cítila skvěle, mohla se spolehnout na servis, který je hlavně na trávě klíčový. Jsem nesmírně ráda, že můžu zase hrát na trávě, doufám, že mi forma ještě dva týdny vydrží,“ radovala se z cenného vítězství Kvitová.

Česká tenistka si na tradičním podniku zahrála ve finále před jedenácti lety, tehdy prohrála s Francouzskou Marion Bartoliovou. Tentokrát si vítězství vzít nenechala a hned od začátku střetnutí s Ostapenkovou diktovala tempo utkání. Hned na první pokus získala brejk a to stačilo na zisk první sady, lepší hráčkou byla také v dalším pokračování utkání.

„Podle výsledku to nevypadá, ale šlo o hodně těžká zápas. Přesně takový jsem před Wimbledonem potřebovala. Fyzicky se cítím dobře, údery mají potřebnou délku. Jsem připravena,“ věří Kvitová.

Dalším českým tenistkám se nedařilo. Na stejném turnaji vypadla čtvrtá nasazená Karolína Plíšková hned ve 2. kole, v úvodním měla volný los. To samé potkalo Barboru Krejčíkovou, turnajovou sedmičku. Kateřina Siniaková zase nezvládla svůj úvodní duel v Bad Homburku, kde prohrála se Simonou Halepovou z Rumunska.