Šestadvacetiletá Veronika Buriánková (na snímku), dnes už bývalá pracovnice prostějovského magistrátu, dosáhla obrovského úspěchu, když v soutěži Miss Baculaté Křivky postoupila do celostátního finále!

To se uskuteční v září tohoto roku v Kolíně. A rozhodně tam nebude bez šancí. Sympatickou „boubelku“ čeká v klání  společně s dalšími jedenácti finalistkami několik disciplín včetně přehlídky ve spodním prádle. „Těším se na pořádnou dámskou jízdu,“ prozradila exkluzivně Večerníku slečna Veronika.

PROSTĚJOV Zúčastnit se soutěže Miss Baculaté Křivky nebylo podle slov sympatické blondýnky z Prostějova vůbec jednoduché.

„Původně jsem o tom vůbec neuvažovala, ale když se moji kamarádi a rodina o této soutěži dozvěděli, tak mě nabádali k přihlášení. Nejvíce mě nalomil můj snoubenec, který má největší zásluhu na tom, že jsem to nakonec udělala. Těžké pro mě toto rozhodnutí bylo z jediného důvodu, a to volné disciplíny. Nenapadalo mě nic, co bych v případě umístění mezi finalistky mohla předvést,“ svěřila se Veronika Buriánková, která se Večerníku vzápětí snažila vysvětlit, co je vůbec předmětem této soutěže a jak se liší od běžné Miss. „V té jsem nesoutěžila, takže nemůžu posoudit... Principem se příliš neliší, jen určitě nemá tolik sponzorů a některé výdaje si musí soutěžící hradit samy. Vědí to ale dopředu a je na nich, zda jsou do toho i přesto ochotné jít. Jinak při Miss Baculaté Křivky probíhá oficiální focení, soustředění a pak samo finále. Nutno ale říct, že hlavním předmětem zájmového spolku Baculaté Křivky je zvyšovat ženám sebevědomí. Aby každá věděla, že i když nevypadá jako z titulky časopisu, neznamená to, že je méněcenná. A to je i předmětem této soutěže, že i my baculky můžeme zabojovat o korunku krásy. Ten pocit, že patříte mezi dvanáct nejkrásnějších baculek v České republice, je vážně příjemný. Soutěž navíc může vítězkám otevřít dveře do světa plus size modelingu,“ vyznala se otevřeně Buriánková.

Sama pak přijala zprávu o postupu mezi tucet nejlepších baculek České republiky s velkým zadostiučiněním. „Měla jsem z toho velkou radost a začala se těšit na pořádnou dámskou jízdu! Během finálového večera je hned několik soutěžních disciplín. Například Módní přehlídka firmy Molet, módní přehlídka firmy Fego, přehlídka spodního prádla Caresse, volná disciplína a rozhovory,“ popsala baculka z Prostějova

A s jakými cíli půjde do zářijového finále Miss Baculaté Křivky v Kolíně? „Samozřejmě budu potěšena, pokud se mi podaří získat některé umístění. Je jich celkem pět – Miss, 1. Vicemiss, 2. Vicemiss, Miss sympatie a Miss Facebook, pro kterou může hlasovat kterýkoliv uživatel této sociální sítě na profilu Baculaté Křivky v hlasovacím albu. Ale primární pro mě je si ten finálový večer především užít, jelikož se to už nikdy nebude opakovat. Druhý pokus prostě není, takže zabojovat musím ‚tady a teď‘,“ neskrývá velké odhodlání Veronika Buriánková.

Jak již bylo řečeno, prostějovské zástupkyni ve finále Miss Baculaté Křivky je šestadvacet let. „Jsem vyučená kadeřnice s maturitou. Co se týká zaměstnání, právě jsem skončila pracovní poměr na Magistrátu města Prostějova, takže v současné době hledám svůj nový životní směr. V Prostějově jsem se narodila a bydlím v něm svůj celý dosavadní život. Nyní bydlím na jeho okrajové části,“ prozradila na sebe závěrem.