V polovině června došlo k brutálnímu napadení čtyřiašedesátiletého muže, které bylo spojeno s krádeží peněz v domě s pečovatelskou službou v Čelechovicích na Hané.

Podle exkluzivních informací se domů nevrátil ani útočník, ani oběť jeho napadení, což už je více jak dva týdny.

Přímo na místě činu Večerník zjišťoval, co je v celém případu nového. „Soused doma není, nevím, co s ním je, asi zůstává stále v nemocnici. Snad to přežije,“ vyjádřila se první červencový den družka přímého svědka celé rvačky, k níž došlo v jejím bytě. Dvaačtyřicetiletý útočník měl tehdy seniora svalit na zem, kde do něj kopal, bil po celém těle a tím mu způsobil velmi vážná zranění. Potom se dle vyjádření policie spolu přemístili do bytu poškozeného, kde využil jeho stavu a ukradl mu finanční hotovost 38 000 korun. Celé události dle přímého svědka předcházel alkoholový dýchánek, na nějž se napadený muž vetřel, ačkoliv nebyl zván.

Dle aktuálních informací není ve vyšetřování případu nic nového. A Večerníku není známo, zda-li a co přesně policie koná...

Pokud by starší muž na následky těžkých zranění zemřel, není vyloučeno, že by byl celý případ překvalifikován na trestný čin vražda. „On je, jak bych to řekl, křehkého zdraví. Pokud více jak čtyřicet let chlastáte, tak se to na vás musí nějak projevit,“ vyjádřil se na konto svého souseda přímý svědek události.

Do Čelechovic se podle místních nevrátil ani sám útočník, až do hlavního líčení u soudu zřejmě zůstane ve vazební věznici.