Stříbrem v letošní Golden European League žen si volejbalistky České republiky zajistily účast na Challenger Cupu 2022. Což je turnaj osmi družstev o postup do příštího ročníku elitní Ligy národů konaný od 28. do 31. července v chorvatském Zadaru. Právě dnes, tj. v pondělí 11. července, Češky zahajují přípravu, u níž budou dvě hráčky VK Prostějov.

Zatímco mladá smečařka Klára Faltínová absolvovala už celou Zlatou Evropskou ligu a v národním výběru tedy pokračuje, zkušenější nahrávačka Simona Bajusz se do něj vrací po plánované pauze. Zatímco loni nechyběla ani na jedné reprezentační akci, tentokrát se s hlavním koučem Giannisem Athanasopoulosem domluvila na odpočinku po klubové sezóně a svém připojení k týmu ČR až od prvního červencového srazu.

Ten právě přichází, od 11. do 16. července bude ženský volejbalový nároďák trénovat v Táboře, kde poté budou následovat i další dvě soustředění (18. až 21. července, 24. a 25. července), než kolektiv 26. července vyrazí na Challenger Cup. Ten odehraje osm kvalifikovaných zemí vyřazovacím způsobem, přičemž český mančaft nastoupí ve čtvrtfinále proti Belgii (čtvrtek 28. 7., 20.00 hodin). To znamená proti nejhoršímu celku uplynulé Nations League 2022, ovšem stále velice silnému soupeři. V případě výhry by 30. července od 20.00 hodin následovalo semifinále s lepším z dvojice Kolumbie – Francie, finále je na programu v neděli 31. července znovu od 20.00. Do Ligy národů 2023 přitom postoupí jen celkový vítěz Challenger Cupu.

Prostějovské bojovnice Simona Bajusz a Klára Faltínová chtějí maximálně přispět k co největšímu úspěchu českých barev!

 

Los čtvrtfinále Challenger Cupu žen 2022 :

Chorvatsko – Kazachstán, Portoriko – Kamerun, Belgie – Česko, Kolumbie – Francie

 

Aktuální nominace volejbalistek ČR

Nahrávačky: Kateřina Valková, Simona Bajusz, Tiziana Baumruková. Blokařky: Veronika Trnková, Pavlína Šimáňová, Magdaléna Jehlářová, Ela Koulisiani, Lucie Blažková, Elen Jedličková. Smečařky: Michaela Mlejnková, Andrea Kossányiová, Eva Hodanová, Klára Faltínová, Magdalena Bukovská, Denisa Pavlíková. Univerzálky: Gabriela Orvošová, Petra Kojdová, Monika Brancuská.