Sedmá kapitola již tradičního turnaje je napsána. V letošním roce se ve fotbalovém areálu v Otaslavicích dočkali diváci řady zajímavých a napínavých soubojů od základních skupin po vyřazovací část. První tři místa nakonec letos obsadily celky, které vyhrály své základní skupiny a do play-off šly jako hlavní favorité. Tradičně silný celek Chop pot letos přijel i s nadupaným „B“ mužstvem a podařil se mu husarský kousek v podobě finále mezi „A“ a „B“ mužstvem. Třetí příčku pro sebe ve strhující bitvě urvali hráči ze Slovenska, kteří bronz také náležitě oslavili.

Patnáct mužstev, skvělé počasí, vynikající atmosféra a vůně z udírny i grilu – to vše provázelo po celou sobotu v Otaslavicích sedmý ročník turnaje Metle Cup. Fanoušci i hráči se tak měli na co těšit a nutno dodat, že si celý den všichni náležitě užili. Vítězem se ale mohly stát jen některé celky, ty pak vydržely až do pozdních nočních hodin, kde se hrálo, tančilo i zpívalo a na pódiu se objevila i řada hráčů, kterým mikrofon rozhodně nebyl cizí.

ZÁKLADNÍ SKUPINY

Skupinová fáze začala podle předpokladů od desáté hodiny, kdy všechny celky přijely relativně s předstihem a nemuselo se tak na nic čekat. V „A“ skupině byl největším favoritem Chop pot, který zde měl své hlavní mužstvo a své kvality také prokázal, když neztratil jediný bod. Se skóre 30:0 šel zcela jednoznačně turnajem dál. Druhou příčku pro sebe ve vzájemném zápase se Sexmeraldou získala AC Roma a mohla tak slavit postup ze druhého místa se sedmi body. Na jejího soupeře i FC Darlings se už do vyřazovacích bojů ze třetího místa nedostalo vinou nízkého počtu bodů. Skupina byla totiž nejzapeklitější z pohledu remíz. Poslední místo obsadil otloukánek skupiny Benfika.

V „B“ skupině se objevil domácí celek, jenž se střetl se slovenskou delegací, mužstvem FC Chuan, Holomajznou a Vyhořelci. Nejlépe se vydařila skupina slovenským hráčům, získali plný počet bodů. Druhou příčku obsadil s jedinou porážkou celek FC Chuan reprezentovaný především hráči Kostelce na Hané. Třetí příčku a poslední postupové místo pro sebe po dvou vítězstvích získali domácí hráči. Vyhořelci a Holomajzna se tak na závěr skupiny utkali už jen o to, kdo získá alespoň nějaký bodový zisk.

Ve třetí skupině se nejlépe dařilo rezervě Chop potu, jež získala hned deset bodů a došla si pro prvenství. Ze druhého místa šel další z favoritů Litrpool, ten posbíral o bod méně. Na třetí příčce se sedmi body skončil Brodek u Prostějova a postup si také zajistil. Na čtvrtém místě skončila Plzeňka, která svůj nepostup dávala velmi silně najevo. V utkání s Brodkem u Prostějova došlo i k mírné potyčce, ale vše bylo brzy zažehnáno. Jasným odpadlíkem skupiny byl klub Olé tým.

ČTVRTFINÁLE

Před vyřazovací fází přišla zhruba čtyřicetiminutová přestávka na odpočinek a na potvrzení všech dvojic, které se v této části měly utkat. V 15 hodin pak začaly první dva duely. Na hřišti číslo jedna se představil domácí klub, který čekal „A“ mužstvo Chop potu. Utkání nabídlo poměrně vyrovnanou bitvu, kterou ale pro sebe rozsekl favorit především díky lepší efektivitě v zakončení. Domácím hráčům se podařilo jen snížit, ale to už přišlo velmi pozdě. Ve druhém duelu se potkal Litrpool s FC Chuan a po poločase to vypadalo, že je vymalováno. Náskok Litrpoolu byl tříbrankový, ale Chuan to nezabalil a snížil na rozdíl jedné branky. Vyrovnání už ale nepřišlo.

Zřejmě největší drama ve čtvrtfinále přišlo mezi rezervou Chop potu a AC Roma. Dlouho vedl druhý jmenovaný celek, kterému se zadařilo vstřelit branku těsně před poločasem. Chop pot dlouho dobýval, ale marně, pak se ale podařilo dvěma brankami skóre otočit, obě přišly až v závěrečných minutách. Rozhodující branka padla jen patnáct sekund před koncem hrací doby. Závěrečný boj o to, kdo si zahraje o medaile, obstaral Brodek u PV, který chtěl překvapit slovenský výběr. To se mu i přes aktivnější hru nepodařilo a výhru 2:1 si celek SVK Poruba pohlídal.

SEMIFINÁLE

V boji o finále se nejprve utkalo „A“ mužstvo Chop potu s Litrpoolem a dalo se čekat klasické drama a zvykově vyhecovaný duel. Tyto předpovědi se také naplnily. Chop pot se držel ve vedení a soupeř musel dotahovat. I když pro to dělal Litrpool, co mohl, vyrovnat se nepodařilo. Po závěrečném hvizdu nastala radost z postupu na straně nejlepšího celku základních skupin.

Hned po nich se na hřišti ukázali opět hráči ze Slovenska proti rezervě Chop potu. Zde to ani na zápas o finále nevypadalo. Oba celky hrály především dopředu, což se muselo líbit. Na obranách příliš nezáleželo a konečných devět branek to jen potvrzuje. O jednu více ale vstřelil Chop pot a mohl se těšit na společné finále. Na hráče SVK Poruby čekal boj o třetí příčku.

O 3. MÍSTO

Zápas o bronz nabídl souboj plný ostřejších střetů i nadávek na obou stranách, kde to skončilo i jedním zraněním. Naštěstí to ale nevypadá na nic vážného. Kromě boje to byl ale zápas spíše obranný, oba celky se snažily spíš využít chyb soupeře. O jednu více udělal Litrpool a díky tomu se mohli z bronzového stupínku radovat hráči ze Slovenska. Radost byla velká.

FINÁLE

Zápas dvou poločasů, takové bylo finále Mezi Chop potem „A“ a Chop potem „B“. Zatímco první půle znamenala hru bez jakéhokoliv zájmu a náboje a oba celky se spíš bavily, což moc diváky nezaujalo, ve druhé se rozhodla rezerva zakročit. První branku sice obstaral Trajer pro „A“ mužstvo, ale brzy srovnal Filip Halouzka ukrytou střelou. Do vedení vrátil „Áčko“ Parák, ale za chvíli znovu vyrovnal Fládr. Utkání směřovalo k penaltám, ale ty odmítl střelec Preisler, který se uvolnil a nadvakrát překonal brankáře. Z vítězství se tak radovala rezerva, ale oba celky slavily spolu.

PŘEDÁVÁNÍ OCENĚNÍ

Po skončení finále přišlo na řadu předání darů od organizátorů. Letos se tak opět první čtyři celky dočkaly celé řady ocenění. Nechyběly dárkové koše, míče, pivo, šampaňské i různé dobroty. Ocenění se dočkali i nejlepší hráči turnaje. Korunu krále střelců si odnesl Dávid Kozák, který zaznamenal hned 12 branek a stal se jasným vítězem. Brankářem turnaje byl zvolen stříbrný medailista Lukáš Sohlich. Trofej pro nejlepšího hráče si odnesl Zdeněk Fládr z vítězné rezervy Chop potu.  

 

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

SKUPINA „A“

1. Chop pot „A“         4          4          0          0          30:0     12

2. AC Roma                4          2          1          1          13:6     7

3. FC Darlings             4          1          2          1          12:18   5         

4. Sexmeralda            4          1          1          2          18:10   4

5. Benfika                   4          0          0          4          4:43     0

SKUPINA „B“

1. SVK Poruba            4          4          0          0          15:4     12

2. FC Chuan                4          3          0          1          14:4     9

3. Metlsdorf               4          2          0          2          10:8     6

4. FC Vyhořelci                       4          1          0          3          6:10     3

5. Holomajzna            4          0          0          4          5:24     0

SKUPINA „C“

1. Chop pot „B“          4          3          1          0          15:5     10

2. Litrpool                  4          3          0          1          21:4     9

3. Brodek u PV                       4          2          1          1          13:5     7

4. Plzeňka                   4          1          0          3          15:9     4

5. Olé tým                   4          0          0          4          1:42     0

ČTVRTFINÁLE

Chop pot „A“ – Metlsdorf 3:1

FC Chuan – Litrpool 3:4

Chop pot „B“ – AC Roma 2:1

Brodek u PV – SVK Poruba 1:2

SEMIFINÁLE

Chop pot „A“ – Litrpool 3:2

Chop pot „B“ – SVK Poruba 5:4

O TŘETÍ MÍSTO

Litrpool – SVK Poruba 1:2

FINÁLE

Chop pot „A“ – Chop pot „B“ 2:3

CELKOVÉ POŘADÍ

1. Chop pot „B“

2. Chop pot „A“

3. SVK Poruba

4. Litrpool

5. FC Chuan

6. Brodek u PV

7. AC Roma

8. Metlsdorf

INDIVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ

Nejlepší brankář – Lukáš Sohlich (Chop pot „A“)

Nejlepší střelec – Dávid Kozák (12 branek)

Nejlepší hráč – Zdeněk Fládr (Chop pot „B“)