V takovém věku by už mohla mít rozum! Kam ho ale dala v pondělí odpoledne, to ví jen ona... Po požití většího množství alkoholu usedla za volant škodovky čtyřiašedesátiletá žena, která v Okružní ulici srazila stejně starou cyklistku. Její zranění si vyžádalo okamžitý převoz sanitkou do nemocnice. Opilá seniorka, řidička vozidla Škoda Fabia, nadýchala policistům 1,60 promile alkoholu!

„V pondělí 11. července před polednem se stala dopravní nehoda v Okružní ulici v Prostějově. Starší čtyřiašedesátiletá žena řídila osobní vozidlo Škoda Fabia po uvedené ulici směrem k Jezdecké ulici. Za přechodem pro chodce začala objíždět stejně starou cyklistku jedoucí stejným směrem a neodhadla vzdálenost. Pravým bokem auta narazila do levého boku cyklistky, která po kontaktu s autem upadla na komunikaci. Z místa byla sražená žena převezena do nemocnice na vyšetření. Ještě předtím ale byla u ní provedena dechová zkouška na alkohol, která byla negativní,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Opačný problém ale nastal ve chvíli, kdy policisté nechali „dýchnout“ řidičku vozidla, které cyklistku srazilo. „U řidičky osobního vozidla měla dechová zkouška opačný výsledek a bylo hned jasné, proč měla omezené řidičské schopnosti. S hodnotami 1,52 a 1,60 promile čtyřiašedesátiletá žena souhlasila. Na místě jí hlídka dopravních policistů zadržela řidičský průkaz a dál v jízdě samozřejmě pokračovat nemohla. Hmotná škoda byla vyčíslena na 1 000 korun. Nehoda je nadále v šetření,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.