Tak už se to rýsuje! Začátkem roku 2020 se nedaleko pláže U Vrbiček u plumlovské přehrady začaly kopat monumentální základy v areálu, jenž v minulosti patřil okresnímu národnímu výboru (ONV). Nyní stavba, která si měla vyžádat kolem 90 milionů korun, finišuje. V dohledné době by měla vstoupit do své třetí a závěrečné etapy. Tou bude kompletní přestavba vily Věra.

Plumlovská přehrada stále patří k turisticky nejatraktivnějším místům v celém Olomouckém kraji.

Potvrdilo to i rozhodnutí vedení krajské policie vybudovat zde nové školicí a rekreační středisko. Největší policejní investice v kraji měla být dokončena již v závěru uplynulého roku. Přestože drtivá většina areálu je dokončena, stavební dělníci se sem ještě vrátí. Důvodem bude kompletní přestavba vily Věra. Ta byla v době svého vzniku skutečně pozoruhodnou a luxusně působící stavbou. Aktuálně už je spíš stínem své dávné slávy. Kompletní rekonstrukce se bohužel nedočká, projekt počítá s tím, že větší část objektu bude zbouraná.

„Vznikne samostatně stojící přízemní podsklepený objekt se sedlovou valbovou střechou mírného spádu. V přízemí bude herna a technické zázemí, v patře pak společenská místnost, vstupní hala s kuchyňkou, WC a terasa,“ uvádí se v projektové dokumentaci, která aktuálně žádá o stavební povolení.