Hned šest celků z Prostějovska usilovalo v 1.A třídě o body, výhry i fotbalové zážitky. Ve skupině A to byla Konice, v B skupině znovu kvinteto týmů: Čechovice, Kostelec na Hané, Plumlov, Určice a Protivanov. A co ročník přinesl? Zejména suverénní jízdu Konice, dodatečný postup Kostelce na Hané nebo obstojný podzim, zato však slabší jaro v podání Plumlova.

Pojďme ale popořádku. Konice znovu působila ve skupině „A“. Už v minulých letech se prala nejprve s Bohuňovicemi a po jejich postupu s Olešnicí o postupovou první příčku. Nyní se dočkala. Už po podzimu byl tým první. Aby také ne. Tým Petra Ullmanna měl zdaleka nejlepší obranu, nedostal ani deset branek. Většinu zápasů navíc s velkým brankovým rozdílem vyhrál. Na jaře trochu Konice z počtu střílených branek slevila. A některá utkání byla těsná. Tým navíc přišel o brankáře Huňku, ze zdravotních důvodů nenastupovali Plajner či Širůček. Mužstvo i tak ale s předstihem soutěž ovládlo. A postoupilo.

Postupové oslavy se už po podzimu čekaly i v Čechovicích. Tým trenéra Lukáše Koláčka měl ve svém středu střelce Jana Šteigla, někdejšího druholigového hráče. Ale také Waltera, Halouzku, Hanáka či Muzikanta – tedy mladý, už ale také zkušený a sehraný tým. Mužstvo se zkraje trochu hledalo. Pak se ale dostalo na vítěznou vlnu a po ní jelo po většinu sezóny. Nakonec z toho bylo první místo a historický postup. Ten se povedl rovněž v Kostelci na Hané. Mladý, ale podobně jako v Čechovicích už dobře sehraný tým hlavně střílel mnoho branek, vytvářel si spoustu šancí. Tým zvládal porážet i mírné favority. Kostelci sedl v závěru soutěže los, když měl proti sobě outsidery ze Slavonína a Protivanova. Rozhodující body k postupu ale vzal Hlubočkám, které také přeskočil v konečné tabulce.

V půlce tabulky, i když té horší, nakonec skončil Plumlov. Tomu se po minulých letech podařilo vyhnout záchranářským starostem. Důvodem byl hlavně povedený podzim. Tým průběžně sbíral body a měl nejlepší obranu v celé skupině. Tradičně velezkušený tým doplněný o několik mladíků sázel zejména na silný střed hřiště a protiútoky vedené Adamem Hladkým. Na podzim to stačilo, na jaře to bylo horší, tým bojoval s úzkým kádrem, zraněními. Závěr sezóny si ale zase Plumlov zlepšil. Určice na tom byly zase trochu jinak. V průběhu sezóny měnily trenéra, Davida Kobylíka nahradil navrátilec Petr Gottwald. Tým zprvu hodně prohrával a velkým favoritům nestačil. Koncem podzimu se ale zvedl. Na jaře střídal lepší výsledky s horšími. Nakonec to stačilo na horší půlku tabulky.

Šestici týmů z Prostějovska uzavírá Protivanov. Ten se rovněž může pochlubit relativně mladým, už ale sehraným mužstvem, které je spolu dlouho. Na výsledcích to ale nebylo vidět. Přestože Protivanov často nedostával velké množství branek, soupeřům to stačilo, právě Protivanov měl nejhorší obranu soutěže. Rozhodující body pro záchranu tým nakonec získal až koncem května, překvapivě proti Lipníku nad Bečvou. S Určicemi pak měl Protivanov jednu věc společnou, také tým z Drahanské vrchoviny v průběhu sezóny měnil trenéra.