Havárii motorkáře řešili dopravní policisté na silnici mezi Nezamyslicemi a Těšicemi. Padesátiletý řidič silného motocyklu fatálně chyboval a po prudkém zabrzdění přední brzdou v zatáčce upadl i se strojem a skončil v příkopu a následně v poli. Zraněného muže převezla sanitka do nemocnice.

Ve čtvrtek 28. července před osmou hodinou večerní nezvládl jízdu na motocyklu značky Suzuki téměř padesátiletý muž. „Jel po silnici od Nezamyslic směrem na Těšice a nezvládl projet táhlou levotočivou zatáčku. Prudce zabrzdil přední brzdou, což mělo za následek podklouznutí předního kola a pád motorkáře na silnici, kde setrvačností pokračoval i s motorkou do silničního příkopu a přilehlého zemědělského pole,“ popsala havárii Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Při pádu se řidič zranil a sanitkou byl převezen na ošetření. „Ještě před odjezdem do nemocnice byla u něj provedena dechová zkouška s negativním výsledkem,“ prozradila mluvčí krajské policie s tím, že hmotná škoda vznikla na motorce, helmě a oblečení ve výši zhruba 90 000 korun. „Havárie je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu,“ dodala Zajícová.