Od pondělí do pátku minulého týdne přibylo v Olomouckém kraji 903 osob pozitivně testovaných na covid-19. Je to o 242 případů víc než za stejné období předchozího týdne. Na zvyšující se nebezpečí zareagovala také prostějovská nemocnice. I přesto, že oproti předminulému týdnu zde ubyl jeden z dvanácti hospitalizovaných pacientů s nákazou covid-19, vedení špitálu přistoupilo k zákazu návštěv na některých odděleních.

„V Nemocnici AGEL Prostějov je aktuálně hospitalizováno jedenáct pacientů s onemocněním covid-19, všichni jsou v péči zdravotníků na infekčním oddělení. Ani jeden prozatím nevyžaduje intenzivní péči na jednotce intenzivní péče,“ sdělil Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov. Jak vzápětí dodal, dalších osm pacientů se pak léčí v nemocnici ve Šternberku, tři v Přerově a dva pacienti s covid-19 jsou hospitalizováni v Jeseníku.

Vedení prostějovské nemocnice se v souvislosti s další hrozbou rozšíření nákazy rozhodlo zakázat návštěvy na některých odděleních. „V současné době platí zákaz návštěv v prostějovské nemocnici na Interně A, Chirurgii B, Neurologickém oddělení a Infekčním oddělení. Zároveň platí, že návštěvy mohou být na jednotlivých odděleních upraveny s ohledem na aktuální epidemickou situaci, proto doporučujeme sledovat internetové stránky nemocnic, na kterých vždy zveřejňujeme aktuální informace. Zároveň doporučujeme, aby tam, kde jsou návštěvy dosud povoleny, ale i při běžných návštěvách ambulancí, nosili lidé roušky či raději respirátory,“ dodal mluvčí společnosti Agel.

 

31 letak agel