Prostějovské léto 2022 je v plném proudu a v tomto týdnu nás v rámci něj čekají hned dva skvělé bonbónky. Do Prostějova totiž dorazí oblíbená kapela Stracené ráj a také legendární Olympic, který válcuje českou muziku již po několik deset, Stracené ráj se zase zapsal jakožto tradiční hanácká skupina dělající muziku tak, jak jeho členům „hobe narustle“. Obě si budete moci poslechnout uprostřed nadcházejícího týdne na prostějovském náměstí.

Prvním hudebníkem vystupujícím během letošního Prostějovského léta byl ve středu 20. července Pavel Callta oslovující zejména mladou generaci. Ve středu 3. srpna jej vystřídá Stracené ráj, ve čtvrtek 4. srpna pak Olympic.

„Tyto kapely jsou hvězdami, které nabídne prostějovskému publiku prázdninový program Prostějovského léta. K tomu pochopitelně vystoupí jako předskokani naše místní hudební tělesa,“ láká fanoušky náměstkyně primátora Prostějova pro kulturní oblast Milada Sokolová. „Stracené ráj zbožňují mnozí Prostějované a jsem velice ráda, že se kapela do našeho města po čtyřech letech znovu vrací. Její hanácký bigbít je naprosto senzační,“ pochvaluje si Milada Sokolová s dodatkem, že předkapelou bude od 18:00 hodin prostějovská skupina Keks. Ve stejný čas započnou na náměstí i soutěže pro děti na téma Poznávání přírody všemi smysly, které zajišťuje Ekocentrum Iris.

Příznivci rockové hudby i klasického českého bigbítu si přijdou na své i ve čtvrtek 4. srpna. Na prostějovském náměstí totiž vystoupí legenda československého bigbítu kapela Olympic s nestárnoucím a čerstvým „osmdesátníkem“ Petrem Jandou. Během posledních tří let se sestava Olympicu obměnila, kromě stálic, zpěváka a kytaristy Petra Jandy a baskytaristy Milana Brouma přibyl nový bubeník Martin Vajgl a klávesista Pavel Březina. „Moc se těším například na Želvu, Ptáka Rosomáka, ale samozřejmě i na daleko mladší hity slavné skupiny,“ uvedla Milada Sokolová, náměstkyně primátora Prostějova, která má na starost kulturu v Prostějově. Ještě před tím se můžete těšit na prostějovskou kapelu Uriah Heep Tribute, která zahájí program taktéž od 18:00 hodin.

O hudební slast bude tedy tento týden v Prostějově postaráno. Tak určitě dorazte!

 

 

KDY: STŘEDA 3. a ČTVRTEK 4. SRPNA, 18:00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV

 

30 letak prostejovske

 

 

31 olympic letak