Revitalizace dlouhá desetiletí zanedbávaného pivovarského rybníčku ve Vrahovicích se podle zpráv získaných Večerníkem úspěšně chýlí ke konci. Stavební práce sice zkomplikovaly vydatné srážky v posledních dnech, ovšem termín dokončení této investice nebude nijak ohrožen. Revitalizace má být hotová 31. srpna.

„Na pivovarském rybníčku se dokončuje betonování odtoku a pokládka kamenné dlažby. Jednou z posledních fází je odstranění obtokové roury, která doposud sloužila pro odtok vod mimo rybníček, aby se mohlo na vypuštěné vodní ploše pracovat. Bohužel intenzivní přívalové srážky v posledních dnech nám rybníček naplnily a musí se čerpadly voda odčerpávat, což pár dní potrvá,“ řekl Večerníku k aktuálnímu stavu revitalizace Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora pro stavební investice v Prostějově.

Jak dále podotkl, i přes tyto problémy nebude ohrožen termín dokončení. „Nicméně i přesto, že jsme museli v průběhu sanace odstraňovat ze dna rybníčku téměř o půl metru sedimentů víc, než se předpokládalo, či přes opakované poškození stavby ze strany vandalů, se harmonogram dodržel. Stavební práce budou ukončeny do konce srpna,“ potvrdil Rozehnal s tím, že mobiliář, terénní a sadové úpravy proběhnou do 15. září.