Fotbalisty Prostějova čeká už třetí duel, tentokrát se představí ve Varnsdorfu, Druhým kolem pokračují i krajské soutěže a okresní přebor. Trojici klubů v krajském přeboru čeká domácí střetnutí a pro dva z nich půjde o souboj o první body. Doma se představí i Protivanov či Kralice. První regionální souboj letošního ročníku pak přijde na řadu v Otaslavicích, kam v sobotu zamíří nedaleké Vrchoslavice. 

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Eskáčko může po dvou kolech těšit zisk čtyř bodů a nyní budou chtít přidat další v neděli na půdě Varnsdorfu, kde je výkop naplánován na 17.00 hodin.

3. kolo, neděle 14. srpna, 17.00 hodin:

FK Varnsdorf – 1.SK Prostějov

PB SCOM krajský přebor muži

V krajském přeboru se poprvé doma představí Kostelec a Lipová. A oba budou chtít po první porážce tentokrát uspět a připsat si první body do tabulky. Kostelec hraje doma už v pátek proti Jeseníku, Lipová v neděli s Mohelnicí. Čechovice po první výhře na domácí půdě budou chtít nějaký bod přivézt i z Litovle, který silně obměnil kádr. Na Konici čeká doma těžký oříšek v podání Želatovic, které mají ambice na postup.

2. kolo, neděle 14. srpna, 17.00 hodin:

FC Kostelec na Hané – FK Jeseník (pátek 12. srpna, 18.00)

Tatran Litovel – Sokol Čechovice (sobota 13. srpna, 17.00)

SK Lipová – FK Mohelnice

Sokol Konice – FC Želatovice

I.A třída skupina „A“

V I.A třídě se tentokrát doma představí pouze Protivanov, jenž změří v neděli síly s Olešnicí. Už v sobotu přijde na řadu duel Určic, které čeká duel na půdě Maletína a Plumlov zavítá na půdu Libiny.

2. kolo, sobota 13. srpna, 17.00 hodin:

Maletín – Sokol Určice

TJ Libina – Sokol Plumlov

SK Protivanov – 1.FC Olešnice (neděle 14. srpna, 17.00)

I.A třída skupina „B“

Kralice po první vysoké porážce od Beňova budou chtít v domácím prostředí na hody uspět proti Dubu nad Moravou a v rámci hodů předvést lepší výkon.

2. kolo, sobota 13. srpna, 17.00 hodin:

FC Kralice na Hané – Sokol Dub nad Moravou

I.B třída skupina „A“

První regionální souboj v tomto roce uvidí diváci v Otaslavicích, kam přijedou Vrchoslavice v sobotu odpoledne. Klenovice doma čeká náročný duel proti Opatovicím a Pivín jede na půdu nováčka z Hustopečí. První duel čeká Brodek u Prostějova, kdy v domácím klání změří síly s Pavlovicemi u Přerova.

2. kolo, sobota 13. srpna, 17.00 hodin:

Hustopeče nad Bečvou – Sokol v Pivíně

Sokol Klenovice – Sokol Opatovice

Sokol Otaslavice – Sokol Vrchoslavice 1946

Sokol Brodek u PV – Pavlovice u Přerova (neděle 14. srpna, 17.00)

Lion sport I.B třída skupina „B“

V sobotu odehraje své duely i dvojice v B skupině I.B třídy. Všichni tři se navíc pokusí o zisk prvních letošních bodů. Hanáci budou chtít zvládnout domácí duel proti SK Zvole, Smržice čeká ve stejný čas duel s Velkým Týncem. V neděli kolo uzavřou Mostkovice na půdě rezervy Šternberka.

2. kolo, sobota 13. srpna, 17.00 hodin:

Haná Prostějov – SK Zvole

TJ Smržice – Sokol Velký Týnec

FK Šternberk „B“ – Sokol Mostkovice (neděle 14. srpna, 17.00)

Přebor OFS II. třída

Okres nabídne tři duely v sobotu a čtyři v neděli. Už v sobotu se střetnou Vrahovice proti Olšanům. V Držovicích přijde na řadu duel proti Dobromilicím a Výšovice čeká hodový duel s Brodkem u Konice. V neděli v dalším hodovém klání přivítá rezerva Kralic Nezamyslice. Němčice nad Hanou čeká repríza poháru s Plumlovem. Rezerva Určic bude chtít znovu ukázat domácí sílu proti Přemyslovicím a poslední nováček z Kostelce jede na horkou půdu Vícova.

2. kolo, sobota 13. srpna, 17.00 hodin:

Vrahovice – Olšany

Držovice – Dobromilice

Výšovice – Brodek u Konice

Neděle 14. srpna, 17.00 hodin:

Kralice na Hané „B“ – Nezamyslice

Němčice nad Hanou – Plumlov „B“

Určice „B“ – Přemyslovice

Vícov – Kostelec na Hané „B“