Zajímavého, ale také značně neoblíbeného soupeře si domluvili na přípravu prostějovští Jestřábi. Na svém ledě se totiž utkají s Frýdkem-Místkem. A tamní hokejisté zvaní Rysi se potkali v přípravě s formou. Hokejisté z pomezí Moravy a Slezska jsou nadále záložním celkem extraligového Třince se představí s výrazně obměněným týmem, který dává tušit velkou kvalitu. Dokáží si s ní Prostějované poradit? To zjistíme ve čtvrtek 1. září od 18:00 hodin.

Už šestý zápas během přípravy čeká prostějovské Jestřáby během přípravy. Utkají se s dalším prvoligovým soupeřem, a sice s Frýdkem-Místkem. Ten je na prvoligové hokejové mapě nepřetržitě od roku 2016. Klub úzce spolupracuje s třineckými Oceláři a tato spolupráce byla po uplynulé sezóně znovu potvrzena a prodloužena.

V minulé sezóně tým neměl skvělou ani příšernou sezónu. Rysi se museli co otáčet, aby se dostali do předkola, které si zajistili na poslední chvíli, například na úkor favorizované Poruby. Jako soupeře vyfasovali Slavii Praha, jíž srdnatě vzdorovali, ale nakonec skončili pod hokejkami týmu z Edenu.

A spousta hráčů se po ročníku s frýdeckomísteckým dresem rozloučila. Odešel třeba v Prostějově dobře známý útočník David Bartoš, dále Rostislav Martynek, Jonáš Peterek, Vít Christov, Daniel Krenželok, Bartosz Ciura, Ondrej Šedivý nebo Roman Szturc. Odchod ohlásil i Jakub Šlahař, další hokejista krátce působící v Prostějově. Rysi ale také nalákali hodně zajímavých hráčů. Za všechna jmenujme Vojtěch Mokry, Daniel Vrdlovec, Adam Zeman, Vlastimil Dostálek, Jakub Doktor, Aleš Sova nebo Vlastimil Dostálek.

Jak Jestřábi, tak také Rysi za sebou už mají poměrně dlouhou přípravu. A také řadu zápasů, které mohou napovědět, jak na tom týmy jsou. A v případě Frýdku-Místku mohou být trenéři spokojeni. Tým odehrál šest zápasů, z toho pět dokázal ovládnout. Frýdečtí padli jen s Třincem, na druhou stranu si poradili se Zvolenem, Přerovem nebo s Jastrzebie, s nímž hráli v přípravě také Jestřábi. Ve Zvolenu pak tým ovládl memoriál Pavla Zábojníka. Celkově se zatím soupeř Jestřábů prezentuje dobře hlavně ve střílení branek, solidně si ale počíná směrem dozadu. Frýdek-Místek každopádně nepatří mezi oblíbené soupeře Jestřábů, když proti němu mají za minulou sezónu zápornou bilanci.

Jak to dopadne tento čtvrtek na prostějovském ledě? A co teprve za 14 dnů poté, kdy se stejný sok stane prvním soupeřem Jestřábů v novém ročníku Chance ligy 2022/2023? Budeme zvědaví, komu takhle nezvykle složená konfrontace sedne líp.   (