Již o tomto víkendu můžete zavítat na Hanácké slavnosti, které v Prostějově mají velmi dlouhou tradici a letos slaví jubileum v podobě kulaté čtyřicítky. Sobotní odpoledne a nedělní den zaplní náměstí T. G. Masaryka, Pernštýnské náměstí a kostel Povýšení svatého Kříže orchestr, kapely, mše, projížďky kočárem, průvod, kolotoče a mnoho dalšího. Tak se přijďte nejen podívat, ale i zúčastnit se různých aktivit!

„Tradiční prostějovské hody se letos budou konat již počtyřicáté. Opět nabídnou lidový jarmark, celodenní kulturní program a přehlídku hanáckých souborů. Na této největší folklorní slavnosti v Prostějově se návštěvníkům představí špičkové folklorní soubory, cimbálová muzika, ale i kapely jiných žánrů a folklorní soubory z dalších etnografických oblastí,“ zve všechny návštěvníky náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová.

Letos vystoupí například dechový orchestr ZUŠ V. Ambrose, populární ostravská kapela Buty, přerovská cimbálová muzika Primáš, dechová hudba Vracovjáci nebo Robert Křesťan a Druhá tráva. Součástí programu budou znovu projížďky kočárem kolem Pernštýnského náměstí, kolotoče, jarmark či kostelní mše, ale i průvod krojovaných souborů a komponovaný program dospělých hanáckých souborů. Z této pestré nabídky si tak dozajista vybere každý podle svého gusta.

KDY: SOBOTA 10. AŽ NEDĚLE 11. ZÁŘÍ, 15:00 HODIN

KDE: CENTRUM PROSTĚJOVA