Smrt obestřená tajemstvím. Na zadním sedadle automobilu na odstavném parkovišti v Hrubčicích byla začátkem letošního dubna nalezena mrtvola Jána Stolára (†41). Původem Slovák měl naposledy bydlet na zámku v Hrubčicích. Ve skutečnosti přežíval jako bezdomovec. Kdy a za jakých okolností zemřel?

Po Jánu Stolárovi začala policie pátrat 5. dubna. Zmizení otce dvou dětí nahlásila jeho známá Eva B., která ho naposledy viděla začátkem měsíce. K nálezu těla došlo tentýž den v podvečer. Objeveno bylo v odstaveném autě na parkovišti v Hrubčicích. Ján Stolár měl žít jako bezdomovec a přespávat venku. Podle závěrů policie zřejmě spáchal sebevraždu. Kdy přesně a za jakých okolností zemřel, však dosud není známo. Aktuálně po datu jeho úmrtí pátrá soud.

„Kdokoliv zná okolnosti, z nichž lze zjistit den smrti zemřelého, ať o nich podá zprávu Okresnímu soudu v Prostějově,“ vyzývá veřejnost samosoudkyně Šárka Dušková.

Na okolnosti této smrti se Večerník zeptal starosty obce i několika místních obyvatel. Nikdo z nich však žádné přesnější informace k této události neměl.