Poslední dva roky byly pro mnoho lidí velmi smutné. Právě taková doba uplynula od chvíle, kdy se dozvěděli, že třiadvacetiletá žena, která se zřítila ze 150 metrů vysoké skály, byla Kristýna Kvapilová. Přestože se říká, že čas léčí, ani v tomto případě nedokázal zaplašit STÍN MINULOSTI vzniklý po smrti bezprostřední a úsměvem hýřící absolventky prostějovské „oděvky“.

 

Díky vysokému nasazení a pozitivnímu přístupu k životu toho Kristýna Kvapilová (†23) za svůj nedlouhý život stihla opravdu mnoho. Se svým psem Charliem tvořila nerozlučitelnou klaunskou dvojici, jež bavila všechny, kteří ji měli možnost vidět. Společně závodili mimo jiné v disciplíně Dogfrisbee, v níž obsadili druhé místo na mistrovství ČR, následně nás reprezentovali na mistrovství světa v americké Atlantě.

Postupem času se Kristýna také stále více prosazovala jako špičková fotografka. Nikoliv náhodou byl její snímek nominován na prestižní Czech Press Photo v kategorii nejlepší cestopisná fotografie roku 2020. Za jejím životem a tvorbou se na jaře letošního roku ohlédla fotografická výstava, která byla k vidění v pražské galerii Centrum FotoŠkoda.

Kristýna Kvapilová zemřela poté, co při výletu v Alpách uklouzla při fotografování a zřítila se z vysoké skály. Do té doby se zdálo, že má celý život před sebou a že v něm i nadále bude rozdávat radost všem kolem sebe. Přestože nedávno od její smrti uplynuly už dva roky, v jejím případě opravdu platí, že trvale zůstává v srdcích velkého množství lidí. Svědčí o tom i dojemné vzkazy na Facebooku.

„Pamatuju si přesně ten den, byla jsem v Tatrách, když jsem se to dozvěděla. A pamatuji si, jak mě to hluboce zasáhlo. Posíláme velké objetí,“ vzkázala mimo mnoha jiných nejbližší rodině Barbora S.