Tady se pořád něco děje! Půlhodinku po pátečním poledni do Večerníku doputovala informace o policejním zásahu v restauraci Luto u prostějovské nemocnice. Dokonce se spekulovalo, že dovnitř měli vtrhnout přímo těžkooděnci! Jak se ale později ukázalo, nic takového se nestalo. Zásah prováděly klasické policejní hlídky, důvodem měly být partnerské neshody.

 

Večerník se v pátek 7. října rozhodl po telefonickém oznámení od jednoho ze čtenářů vypravit přímo na místo. V prostorách kolem restaurace Luto, kterou najdete u rozlehlého sídliště Hloučela, se však tou dobou již nic zásadního nedělo. Upozornění se tak začalo ukazovat jako liché. Ale při zjišťování skutečností bylo zřejmé, že přece jen se něco stalo.

„Před necelými dvěma hodinami tady policisté byli, ale o nic většího se opravdu nejednalo,“ přiznal nám nepříliš ochotně jeden ze zaměstnanců restaurace.

Jeho slova následně potvrdila policejní tisková mluvčí. „Do uvedené restaurace vyjížděly v pátek po jedenácté hodině dvě hlídky policistů. Důvodem mělo být napadání mezi partnery. To se však již na místě nepotvrdilo a z přítomných už nikdo s policisty nic řešit nechtěl,“ zareagovala na dotaz Večerníku Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.