Dopravní nehodu dvou nákladních aut vyšetřovali policisté na prostějovském úseku dálnice D46. Dvě vozidla se srazila na 23. kilometru ve směru na Brno. Výsledkem bylo jedno zranění, značná škoda a navrch zablokované město.

Pořádně rušno bylo v průběhu minulého pondělí 3. října v ulicích Prostějova, kdy byly hlavní tepny často ucpané nákladními vozidly. Stěžejním důvodem byla havárie na dálnici D46, která ji načas zablokovala. Při nehodě se srazila dvě nákladní auta.

„Podle dosavadního šetření dvaapadesátiletý řidič nákladního vozidla DAF jedoucí po dálnici D46 ve směru od Prostějova na Brno zřejmě vlivem únavy usnul a narazil do nákladní soupravy jedoucí stejným směrem,“ shrnul dosavadní poznatky Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu.

Kromě zablokovaného Prostějova měla nehoda i vážnější následky. „Řidič vozidla DAF při nehodě utrpěl zranění,“ konstatoval policejní mluvčí.

Policisté odhadli celkovou škodu na vozidlech na 1,8 milionu korun, z toho na jízdní soupravě DAF 1,3 milionu. Dálnici se podařilo zprovoznit až krátce před třiadvacátou hodinou.