Nohejbalistům TJ Sokol I Prostějov definitivně skončil nejúspěšnější soutěžní ročník v oddílové historii, pokud bereme v potaz čistě 1. ligu družstev mužů ČR. Tedy druhé nejvyšší týmové patro tuzemska, kde hrají devátý až šestnáctý nejlepší kolektiv České republiky.

Hanáci během letošní sezóny 2022 vybojovali prvoligový bronz, což se jim v minulosti už jednou povedlo. Tentokrát ale dosáhli dvou dříve nevídaných vrcholů: ovládli základní část soutěže (!) a navzdory vyřazení v semifinále play off hráli baráž o postup do extraligy.

Vzhledem k zimnímu příchodu jedné hvězdné posily Martina Müllera a jedné špičkové akvizice Petra Zemánka se úspěšné vystoupení Sokola I dalo v podstatě očekávat. Přesto bylo vítězství po dlouhodobé fázi první ligy vynikajícím počinem.

Ve druhé polovině roku však prostějovský mančaft doplatil na kvalitativně užší kádr, jehož hráčská zastupitelnost při početnější marodce nestačila k vydařenému útoku na národní elitu. Pokud tohle Richard Beneš a spol. vylepší, může se velký sen na podzim 2023 klidně stát skutečností.