Už tucet kol má za sebou hokejová Chance liga. A program se rozjel naplno. I tak ale stále některé týmy posilují. Naposledy to byly Sokolov, Kolín a také Šumperk. Zajímavostí je, že ve všech třech případech šlo o obránce. A navíc o docela zkušené hráče, kteří už mají něco za sebou. Včetně zahraničních štací. Fanoušci Prostějova si pak jistě pamatují defenzivně zaměřeného útočníka Lukáše Motlocha, který v týmu strávil necelé dvě sezóny. I on hlásí návrat do 1. ligy, ovšem nikoli do Prostějova, ale ke konkurenci.

 

Čtyřiadvacetiletý bek poprvé krátce nakoukl do mužského hokeje už před osmi lety v dresu Českých Budějovic. Od té doby si odkroutil svoje v Jihlavě, Havířově nebo třeba Kadani. Hodně už toho ale stihl i v extralize a v ní, konkrétně v Motoru, začal i tuto sezónu. Nyní ale Ondřej Kachyňa bude vypomáhat prvoligové Jihlavě. V ní odehraje druhou sezónu. Kachyňovi se bodově zatím nejvíce dařilo v Havířově, kde si připsal sedmnáct kanadských bodů. Kachyňa už má za roky hokeje řadu zkušeností, včetně působení v kanadské a americké juniorce.

Lukáš Motloch

Dvacet šest let, četné prvoligové zkušenosti a také spíše na defenzivu zaměřená hra. Taková je stručná vizitka šestadvacetiletého forvarda Lukáše Motlocha. Motloch dosud neměl v aktuální sezóně angažmá. Naposledy hrál ve třetiligovém německém Peitingu, kde zažil povedené play-off. Nicméně v Německu nakonec nepokračoval a vrátil se zpět do Chance ligy. Tentokrát se ale neupsal Prostějovu, ale dohodl se na spolupráci se Šumperkem. První zápasy za Draky už odehrál.

Jakub Cibák

Slovenskou posilu hlásí Kolín. Z Košic, tedy slovenské extraligy, dorazil bek Jakub Cibák. Čtyřiadvacetiletý hráč začínal s hokejem v Michalovcích, později se přesunul do Košic. I ve svém věku za sebou má řadu zápasů napříč slovenskými soutěžemi. V Česku dříve krátce působil také, byl součástí mládežnické organizace Kladna. Coby dospělý však bude hrát v České republice poprvé. Cibák už v minulosti ukázal, že umí být poměrně produktivní. Prokáže to i v Kolíně?