Po odehrání okresních pohárů a předkola vstupuje krajský pohár do prvního kola. V něm přijde na řadu také souboj dvou celků z regionu. Na neutrální půdě v Prostějově se proti sobě o postup do dalšího kola postaví účastník I.B třídy Brodek u Prostějova a celek hrající o třídu výš z Plumlova. Vítěz tohoto duelu tak ve druhém kole v jarní části doplní Čechovice, které mají postup do čtvrtfinále zajištěn díky volnému losu.

 

Úředním termínem pro první kolo byl určen pátek 28. října, tedy státní svátek. Po dohodě mezi kluby se ale utkání odehraje už ve středu. „Nechtěli jsme opět hrát dvě utkání v rámci pátku a víkendu, protože už předtím jsme věděli, že je to problém. To stejné platilo i pro soupeře, takže dohoda byla brzy na světě. Jelikož už nejde hrát za světla, aby to bylo v rozumnou hodinu, tak jsme se dohodli na neutrální půdě v Prostějově. Utkání se tak odehraje na stadionu za Olympijskou ulicí,“ prozradil k tomu Michal Jelínek, předseda klubu Brodku u Prostějova, který je veden jako domácí.

Pro oba celky půjde o první letošní duel v poháru. Plumlov měl v předkole volný los. Brodek utkání sice hrát měl, ale Němčice se své účasti v krajském poháru vzdaly a postoupil tak bez boje.

 

1.  KOLO POHÁRU KFS OLOMOUCKÉHO KRAJE

Sokol Brodek u Prostějova – Sokol Plumlov

středa 26. října, 18.00 hodin

areál Olympijská ulice, Prostějov