Druhá nejvyšší hokejová soutěž letos opravdu baví. Po loňském ročníku se sedmnácti kluby soutěž ještě opustila Kadaň a v beznadějné situaci byly další dva kluby, se letos vrátila k formátu čtrnácti celků, což je rozhodně pozitivní tah. Jak nakonec bude letošní play-off vypadat, ale i situace se záchranou nebude jen tak rozlousknuta a na napjaté okamžiky se všichni fanoušci těší.

Jediné dva celky jsou od zbývající dvanáctky mírně odskočené, ale i to se ještě může ve druhé polovině soutěže změnit. Polovina ale jasně ukázala, že to bude nejspíš drama až do závěrečných kol. Třeba až to poslední rozhodne nejen o sestupu, ale i postupu do osmifinále, či přímo do čtvrtfinále.

Letos se dá také těžko odhadnout, jak budou výsledky kola vypadat. Překvapit dokážou outsideři i favorité, toto označení se ale po polovině soutěže dá už jen těžko takto určovat, protože v každém kole může bodovat kdokoliv s kýmkoliv.

Vyrovnané a náročné zápasy v průběhu celé sezóny fanoušky baví daleko víc. I pro kluby a hráče je to daleko větší posun, protože právě takové bitvy posouvají hráče zase o úroveň výš. Když kluby jezdily pro povinné body do Kadaně a dalších míst, tak to mnoho společného s velkou kvalitou a motivací nemělo.