Po roce opět usedli na trůn v extralize smíšených družstev tenisté Prostějova. Ve finále soutěže porazili celek RPM Spoje Praha 6:3, přestože po čtyřech odehraných singlech prohrávali o dva body.

„Tenhle titul má velkou cenu, protože jsme měli v průběhu soutěže poměrně velké problémy. Hodně hráčů bylo nemocných, museli jsme hodně uvažovat, koho do zápasů postavíme. Přesto jsme extraligu zvládli. S mladým a hodně perspektivním družstvem,“ hodnotil dosažený výsledek kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil.

Finálovým soupeřem TK Agrofert byl výběr RPM Spoje Praha, který v semifinálové skupině překvapivě vyřadil Spartu a 1. ČLTK. Dlouho to vypadalo, že vítězné tažení dotáhne k senzačnímu titulu. Hanáci ale za stavu 1:3 pořádně zabrali a až do konce celého střetnutí šli tvrdě za mistrovskou obhajobou.

„Ukázalo se, že jsme tým. Každý chtěl pomoci, všichni dřeli, aby získali bod. Kdo nehrál, ten fandil. Ženský debl hnala za výhrou zaplněná střídačka,“ popisoval skvělou atmosféru v prostějovské sestavě Navrátil.

Skvělou týmovou chemii dokumentoval také přístup nejlepšího českého tenisty Jiřího Lehečky. Semifinálovou skupinu kvůli nemoci vynechal, když se dostal z nejhoršího, naskočil rovnou do rozhodujícího duelu a pomohl k zisku poháru. „Týmové soutěže jsem vždy hrál rád, v Prostějově je to tradice. Vždy si chceme užít společnou radost, rád jsem k ní přispěl,“ prohlásil Lehečka.

TK Agrofert Prostějov - RPM Spoje Praha 6:3

Julie Štruplová - Jesika Malečková 0:6, 6:7

David Poljak - Jiří Jeníček7:6, 6:2

Sára Bejlek - Jekatěrina Alexandrovová 0:6, 2:6

Jakub Menšík - Matěj Vocel 5:7, 5:7

Jiří Lehečka - Petr Nouza 6:3, 7:6

Vitalij Sačko - Toby Alex Kodat (USA) 6:3, 7:6

Bejlek, Štruplová - Malečková, Kolodziejová 7:5, 4:6, 10:5

Poljak, Sačko - Nouza, Kodat 6:4, 6:3

Lehečka, Menšík - Jebavý, Vocel 6:4, 4:2 skreč