Tady se věci pohnou co nevidět. Na havarijní stav starého objektu mateřinky v Čechovicích reagovalo vedení města Prostějova, které na nadcházející rok plánuje jeho rozsáhlou rekonstrukci.

Už je to více jak čtyři roky, co byla v areálu mateřské školky v Čechovicích provedena demolice hospodářské budovy, na jejímž místě následně vyrostla nová moderní budova. V ní poté vzniklo nové oddělení MŠ pro zhruba 25 dětí. To ostře kontrastuje se stávající budovou, která je ve velmi špatném stavu. Problémy má nejen s velkými úniky tepla, ale také s rozvody vody a z toho plynoucími častými haváriemi. I kvůli tomu vznikla nedávno petice, která chtěla na špatný stav objektu upozornit.

Jak Večerník nedávno zjistil, vedení města dle svých slov s rozsáhlou rekonstrukcí MŠ Čechovice počítá už v příštím roce. „K dispozici máme schválený projekt, práce by se měly rozběhnout zhruba v červnu příštího roku. Jejich součástí bude částečná demolice stávající budovy školky,“ potvrdil náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal s tím, že město opravu mateřinky naplánovalo ještě před vznikem uvedené petice.