Zapomenuto? V pondělí prostějovští hokejisté padli nečekaně s posledními Pardubicemi. Doma ale uspěli. Už v první třetině si vybudovali náskok nad Duklou. A dlouho ho dokázali držet. Snižující branky přišla až půl minuty před koncem. Nic víc Dukla nestihla a prohrála 2:3.

Úvod zápasu přinesl velkou šanci Veselého. A poté častá vyloučení. Dukla šla dokonce do tří a v 8. minutě i díky tomu mířil z kruhu přesně Kubeš. Minutu a půl na to využil přesilovku také Tomáš Jiránek, který tečoval střelu z kruhu – 2:0. právě Jiránek byl ale vyloučen a přesilovou hru Dukla rychle využila Tomášem Harkabusem a střelou z první. Dvě minuty před koncem ale přečíslení tvrdou ránou do růžku zakončil Maruna a jestřábi vedli znovu o dvě branky.

Druhá půle byla tak trochu o vyčkávání. Ve 25. minutě by vyloučen Ostřížek. V dalších minutách ale byl lepší Prostějov, který si několikrát vytvořil tlak. Ve 30. minutě například Slanina napálil z dorážky tyč. Ve 38. minutě došlo na bitku Dundáčka s Malákem poté, co hráč hostí narazil do Veselého. Byla z toho přesilovka pro domácí. Domácí kombinovali, dostali se i ke střelám, stoprocentní šanci si však nevytvořili.

Ve třetí třetině mohli domácí rychle do vedení, Slanina se protáhl ke střele, puk skončil u brankáře. Na druhé straně tu a tam zahrozil Miškář. Ve 48. minutě se Maláč musel ukázat proti nepříjemné teči Ostřížka. 53. minuta nabídla hezkou akci, zasekávačku a nahrávku od Janduse, Jáchym, následně poslal do brankáře. Jihlava brzy odvolala brankáře a pět minut před koncem hrála dokonce 6 na 3. dočkala se však až v závěru: půl minuty před koncem ve zmatku před brankou dorážel Marek Tecl. Snížil na 2:3 z pohledu Jihlavy. Víc už Dukla nestihla.

31. kolo Chance ligy

LHK jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava 3:2 (3:1, 0:0, 0:1)

Branky: 8. Kubeš (T. JáchymOstřížek), 9. Jiránek (JansaT. Jáchym), 18. Maruna (MalákJandus) – 12. Harkabus (Handl), 60. Tecl (MiškářM. Jáchym). Rozhodčí: Bejček, Gygera – Otáhal, Vašíček. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Počet diváků: 1326. Vývoj zápasu: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) - HamšíkValentaKubešMalákPolednaBartkoStaněk – VeselýT. Jáchym (A), Jiránek (A) – HašekOstřížekV. Burian – JansaVenkrbec (C), Slanina – MarunaJandus.
Trenér: Aleš Totter

HC Dukla Jihlava: Maláč (Beran) – BilčíkChvátalD. KolářDundáčekM. JáchymValaF. Kočí – ChlubnaMiškářV. Brož – Harkabus (A), Skořepa (C), Pořízek – CachnínHandl, Tecl – JudaKřehlík. Trenér: Viktor Ujčík