V Přerově už příští rok začne fungovat takzvaný inovační HUB – místo, kde se propojí podnikatelé, vědci nebo lidé se zájmem o vzdělávání. Centrum vznikne v budově Blažkova domu, který právě prošel další částí rekonstrukce. Zástupci města, Olomouckého kraje ale třeba i významní zaměstnavatelé si ho ve čtvrtek 22. prosince přišli prohlédnout.

„Pro Olomoucký kraj je velmi důležité, aby v něm vznikaly kvalitní podnikatelské projekty a úzce zde spolupracovaly všechny subjekty veřejného života – od škol, přes podnikatele až třeba po státní správu. Inovační HUB jim nabídne výborné zázemí,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Rekonstrukce Blažkova domu v Přerově skončí příští léto, hned poté začne HUB nabízet svoje služby. Přerov do projektu investuje 72 miliónů korun, polovinu získá formou dotací.

„Naše hejtmanství velmi aktivně spolupracuje s Inovačním centrem Olomouckého kraje, a to se na vizi inovačních HUBů podílí. V našem kraji žije spousta skvělých lidí s výbornými nápady, inovační centra jim je pomohou uvést do života,“ dodal Jan Šafařík, náměstek Olomouckého kraje pro oblast regionálního rozvoje.