Šanci postoupit po dvou letech do semifinále na turnaji WTA nevyužila Karolína Muchová v Aucklandu, když těsně prohrála se Španělkou Rebecou Masárovou. V obou setech rozhodovala až zkrácená hra.

„Bylo to těsné. V šesté hře druhého setu jsem měla tři brejkboly. Šance na otočení zápasu byla slušná. Soupeřka měla více štěstí, lépe se vyrovnala s počasím,“ uvedla Muchová, jejíž zápas musel být kvůli dešti těsně před začátkem přesunutý pod střechu.

V turnaji se představily také sestry Fruhvirtovy. Brenda prohrála jasně se třetí nasazenou Leylah Fernandezovou z Kanady, Linda vypadla po vyrovnaném souboji s Britkou Emmou Raducanuovou.

V Adelaide se představila Karolína Plíšková a ani na startu nové sezóny se nepotkala s dobrou formou. V úvodním utkání s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou uhrála pouhé čtyři hry a popáté v řadě nepřešla přes první kolo.

 

ŽENY

Auckland

Dvouhra – 1. kolo: B. Fruhvirtová – Fernandezová (3-Kanada) 1:6, 1:6; L. Fruhvirtová – Raducanuová (V. Británie) 6:4, 4:6, 2:6; Muchová – Wang Si-jü (5-Čína) 5:3 skreč. 2. kolo: Muchová – Ruseová (Rumunsko) 6:4, 6:1. Čtvrtfinále: Muchová – Masárová (Španělsko) 6:7, 6:7.

Adelaide

Dvouhra – 1. kolo: Plíšková – Ostapenková (7-Lotyšsko) 1:6, 3:6.