Po Novém roce se rozjel program hokejové Chance ligy naplno. Zatímco v prvním lednovém týdnu hokejisté Prostějova odehráli dva zápasy, nyní na ně čekají hned tři utkání. Na úvod týdne se mužstvo Aleše Tottera utká v pondělí doma s Litoměřicemi, středa bude patřit venkovnímu souboji se Slavií Praha. A v sobotu poměří Jestřábi síly s přerovskými Zubry. Pondělní a středeční utkání začnou v 18 hodin, sobotní o hodinu dříve.

První zkouška týdne bude s Litoměřicemi. Těm se dosud v ročníku docela daří, patří do lepší části tabulky. Jednu dobu byl tým i třetí a hrál nad očekávání. Před sezónou totiž přišel o status akademie a řadu hráčů, a to včetně třeba Riku Sihvonena nebo Martina Kadlece. Mnozí jiní ale zůstali. Přesto tým hraje vysoko, i když prosinec a leden mu příliš nevycházely a mužstvo střídalo porážky a výhry. Nadále však patří k nejlepším v Chance lize ve využití přesilovek. Oporami týmu jsou brankář Tomáš Král, jeden z nejproduktivnějších obránců soutěže Jan Holý a pak útočníci jako Lukáš Válek, Přemysl Svoboda nebo Jaroslav Kracík. Osobností týmu je velezkušený řízný bek Jan Výtisk.

Druhé utkání Jestřábi sehrají se Slavií Praha v Edenu. Slavii se v sezóně nedaří. Trvale patří k nejhorším týmům Chance ligy a bude mít co dělat, aby alespoň vyrovnala ročník 2018/2019, kdy skončila až jedenáctá. Tým si trochu vylepšil situaci v závěru roku 2022, kdy v důležitém zápase porazil Pardubice „B“, dále dalšího souseda v tabulce Kolín a překvapivě rozdrtil Litoměřice. Přesto je Slavia nadále na spodu tabulky. Může za to poměrně slabá defenziva, stejně jako speciální formace – zvlášť oslabení patří k nejméně účinným v soutěži. A to přesto, že Slavia má solidní, zkušený tým. V bráně Romana Málka, v obraně je třeba Žovinec, Szathmáry nebo Klikorka. V útoku pak byla vysoká očekávání od Kerna, Knotka či Vladimíra Růžičky. Poslední jmenovaný, ale ani třeba Vladimír Růžička už ale v týmu nepůsobí. Slavia změnila i trenéra, když špatné výsledky odnesl kouč Jiří Veber. Tým se však nadále spíše hledá.

Závěr víkendu bude patřit derby. Přerov je už klasickým soupeřem, tradici ale drží i v tom, že hraje nahoře. Pohybuje se trvale okolo pátého místa, i když v posledních kolech mírně spadl. Začátek sezóny měli Zubři skvělý. Na přelomu roku ale sklouzli k tomu, že střídají výhry a prohry. Tým Zubrů obvykle sází hlavně na pevnou defenzivu. Platí to i v aktuálním ročníku, kdy Přerov inkasuje nejméně branek. A má rovněž velice dobrá oslabení. A to i přesto, že se Zubři nedávno potýkali s rozsáhlou marodkou. V útoku sází tým hlavně na zkušenost a hráče, jako jsou Antonín Pechanec, Tomáš Doležal nebo Jakub Svoboda. Velkou posilou, kterou však zbrzdily zdravotní potíže, byl zlínský Zdeněk Okál. V obraně najdeme třeba hráče, jako jsou Robert Černý, Tomáš Kudělka nebo Jiří Krisl. Za Přerov hraje ale také exprostějovský František Hrdinka. A brána? Tam kraluje Michal Postava, nadějný mladík zažívající další skvělou sezónu.