Jedná se o téměř zapomenuté místo na Drahanské vrchovině, která však díky klidu a krásné přírodě člověka zcela pohltí. Nebeský rybník se díky hojnému výskytu obojživelníků a vodního ptactva stal přírodní památkou. Podstatná většina jeho břehů je lemována rákosím, ve kterém se zvířata zdržují. A mají tam opravdu klid. Do nejbližší vesnice jsou to alespoň dva kilometry.

 

Nebeský rybník leží uprostřed pomyslného trojúhelníku mezi obcemi Otinoves, Drahany a Niva. Neprochází kolem něj žádná turistická značka. Nejblíže je mu dálková červená značka vedoucí z Vyškova do Boskovic, která jej míjí asi půl kilometru jižně.

Nejlépe se k němu dostanete na kole, a to po silnici vedoucí z Drahan do Nivy. Pokud z této silnice najedete na rozlehlou sečenou louku, tak se po asi 50 metrech ocitnete na břehu rybníka. Ten nabízí odpočinek s uklidňujícím pohledem na vodní hladinu. Pokud někomu nevadí trochu kalná voda, dá se v něm i koupat. Vstup je pozvolný a na čistém břehu se sečenou trávou je možné se natáhnout a užívat si sluníčka. Je zde i malé posezení.

Zastávka u Nebeského rybníka určitě stojí za to a není vyloučeno, že se stane nejlepším momentem celého vašeho výletu. 

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & KRIZEM KRAZEM REGIONEM najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 13. února