Dlouho v probíhající sezóně měl rozjetý tým prostějovských žen zpod vysoké sítě slibně našlápnuto k obhajobě extraligového zlata. Navzdory určitým herním i zdravotním problémům skoro jen vítězil, s náskokem vedl průběžnou tabulku, působil soudržně kompaktním dojmem.

Potom se však trable začaly až příliš kupit. Hlavně tedy ty se zmíněným zdravím, které postupně trápilo většinu členek hráčského kádru VK. U některých se o tom veřejně ani moc neví, ovšem věřte, že téměř všechny Čadovy svěřenkyně si za poslední týdny a měsíce prošly něčím nepříjemným.

Logicky to pak ovlivnilo jejich fyzickou, potažmo i psychickou pohodu. A následně nezůstala ušetřena samozřejmě ani volejbalová forma jak individuální, tak týmová. No a s přibývajícími porážkami upadal hanácký mančaft místy do větší nepohody, což bohužel platí například nyní.

Leč aktuálně jde o tím vážnější komplikaci, že rozhodující play-off už klepe na dveře. Ve vyřazovacích bojích přitom není žádná možnost opravy a špatně rozjetá série může být rychle v čudu, než se nadějete. Klidně hned ta čtvrtfinálová. Zvlášť když úřadující mistryně ČR postihla citelná ztráta s definitivním razítkem.

Na mysli pochopitelně mám operaci kotníku Kláry Faltínové, bez níž je smečařský post rázem výrazně slabší. Bulharská akvizice Yoana Nikolova totiž pořád nevypadá jako opravdová posila, zejména v těžkých duelech. A jakmile šla dřívější top opora Jéssica Silva po zranění právě na smeč, spíš se tam trápila.

Na univerzálu zatím zůstává rozená blokařka (a donedávna rovněž marodící) Veronika Trnková. Nicméně po dvou venkovních porážkách za sebou i vzhledem k současnému stavu družstva musí hlavní kouč řešit, co dál. Věřme ve správná rozhodnutí Miroslava Čady i v to, že se jeho ovečky brzy dají po všech stránkách dohromady.