O konkrétních podrobnostech z probíhajícího soustředění prostějovských cyklistů a cyklistek v italském Toskánsku informoval Večerník sportovní ředitel TUFO PARDUS Michal Mráček. „Počasí je příznivé, a tak byla plánovaná tréninková náplň dodržena zatím bez omezení,“ ujistil.

Široký rozptyl věkových kategorií, které se spolu v Toskánsku připravují (muži, junioři, juniorky, kadeti), však vyžaduje více zabezpečení a plánování. „Podmínky jsou ideální, tréninkové kilometry přibývají ke spokojenosti koučů. V dojezdové vzdálenosti navíc závodili opravdoví cyklističtí profesionálové při Strade Bianche, takže v den tohoto krásného závodu byl cíl tréninkové vyjížďky jasný. Pro mnohé šlo o první osobní setkání s kategorií World Tour a spolu se slunečným toskánským počasím velký zážitek,“ prozradil Mráček.

„Jsem hodně spokojený s fungováním celé skupiny. Všichni přistupují k přípravě maximálně zodpovědně, i když tréninky už jsou vzhledem k blížícím se prvním závodům docela tvrdé. Řešili jsme jeden menší zdravotní problém, ale to už je taky v pořádku. Věřím, že kvalitní kilometry absolvované ve zdejších podmínkách se pozitivně odrazí na výkonnosti nejen při úvodních soutěžních startech,“ konstatoval trenér TUFO PARDUS Martin Cetkovský.

Prostějovské juniorky Eliška Grulichová a Patricie Müllerová zahájí silniční sezónu hned na nejvyšší úrovni – závodem N-Cupu ve Francii, na který byly nominovány českou reprezentací. Klání Piccolo Trofeo Alfredo Binda WJ Cittiglio se uskuteční tuto neděli 19. března v oblasti Varese.

Ve stejný den jako juniorky odstartuje silniční část roku 2023 i elitní mužský tým hanáckého klubu, a to podnikem Slovenian Istra zařazeným do kalendáře UCI v kategorii 1.2. Scházet zatím budou Jan Voneš a Wojciech Pszczolarski, kteří souběžně zabojují o body do olympijské kvalifikace na Světovém poháru dráhařů v egyptské Káhiře.