Mírným ústupem z absolutního piedestalu momentálně prochází také korfbalový mančaft SK RG Prostějov. Ten se do loňska krok za krokem neustále zlepšoval, až v dubnu 2022 premiérově v oddílových dějinách dobyl triumf z extraligy dospělých ČR. Navíc doma před vlastními fanoušky zaplněným hledištěm.

Šlo o dílčí vyvrcholení mnohaletého progresu založeného na trpělivé práci při transformování kdysi naprosto skromné organizace v mnohem ambicióznější klub. Samozřejmě v rámci možností, jaké výhradně amatérský sport bez profesionálních podmínek umožňuje. Místní korfbalisté to dokázali, stanuli v čele.

V průběhu tohoto soutěžního ročníku 2022/23 pak na vlastní kůži poznávají, že titul obhájit je výrazně náročnější než ho poprvé získat. Zvlášť když nový hlavní trenér spustil ve větší míře zabudovávání mladých teenage talentů do výborně fungujícího kolektivu o necelou generaci starších opor.

Pro budoucnost je to pochopitelně chvályhodný počin, jenž se v příštích letech bohatě vyplatí. Současnost však natolik růžová zatím není a týmová výkonnost šla o něco dolů. I tak může ergéčko pořád ještě obhájit svůj primát, stejně jako volejbalistky. Jen musí v pravou chvíli pořádně zabrat a zvládnout rozhodující medailové zápasy.