Když byla zraněná Jéssica Silva mimo hru a trenérský bard VK Prostějov Miroslav Čada nečekaně přesunul na její post univerzálky ortodoxní blokařku (a sotva vyléčenou po půlroční pauze) Veroniku Trnkovou, způsobilo to překvapené Olomouci takový šok, že se koncem února v Národním sportovním centru PV při vzájemném derby skoro na nic nezmohla.

Verče se tento prestižní souboj extrémně vydařil a vše vypadalo tak, že se zapeklitý zdravotně personální rébus povedlo skvěle vyřešit. V dalších utkáních ale začala hra vékáčka v nouzově zvoleném složení čím dál víc haprovat. A nezlepšila se ani poté, co vyléčená Jess naskočila zpět do sestavy. Nešla totiž automaticky znovu na účko, místo toho odstartovaly různé rošády se sestavou.

Při trvalé absenci první smečařky Kláry Faltínové chtěl mít ostřílený kouč na daném postu alespoň jednu vysokou plejerku, proto tam poslal právě brazilskou veteránku. A Trnkovou ponechal na univerzálu. Bohužel celkový projev kolektivu na palubovce v tomto uskupení převážně nefungoval, což nejvíc dokumentovala spousta chyb v mezihře vinou častých nedorozumění.

Následně moc nepomáhaly ani další přesuny volejbalistek mezi jednotlivými pozicemi, třeba i několikrát během jednoho duelu. Takový kolotoč působil na jeho aktérky spíš kontraproduktivně a rozhodně nesnižoval vznikající zmatky, spíš naopak. Až vše vyvrcholilo nezvládnutým zápasem proti Šelmám Brno, kdy Čadova družina postupně měla tři různá účka. Bez výsledkového efektu.

Z trochu divokého experimentování (samozřejmě v dobré víře) tak asi nakonec vyústilo jednoduché resumé, že bude zřejmě nejlepší vrátit se k obvyklému standardu. To znamená Silva na univerzál, Trnková na blok a dvě z kvarteta Yoana Nikolova, Pavla Meidlová, Michaela Smolková, Josefína Smolková na smeč. S tím, že pokud ani takto nebude výkonnost družstva dobrá, lze případně hledat operativní řešení k nápravě z už vyzkoušeného.

Dá se předpokládat, že v tomto módu vyrazí prostějovský kolektiv do extraligového čtvrtfinále proti Olomouci.