Jak ráda říkám, vše má svůj čas… A stejně tak PROMĚNA IMAGE i rubrika Servis pro ženy došly do bodu, kdy je třeba udělat pauzu a popřemýšlet, jakým způsobem pokračovat dále. Servis pro ženy tady společně se mnou byl dlouhých jedenáct let, což je neuvěřitelné číslo. Po celou dobu byla tato rubrika součástí mého života!

Snažila jsem se často věnovat tématům, která nejsou příliš všední, ukázat třeba jiný směr, rozhled a pohled na věci, které nejsou tolik běžné. Hodně jsem se zaměřovala na psychosomatiku, psychologii, alternativní medicínu, duchovní a esoterická témata, občas se vyskytla i témata, kde jsem se mezi řádky snažila naznačit, že je potřeba být v dnešní společnosti více na pozoru a nebýt slepou ovcí v davu, zároveň jste si mohli přečíst nespočet rozhovorů s mnoha zajímavými osobnostmi.

Možnost promlouvat k vám na této straně jsem vždy brala jako velkou zodpovědnost, vkládala jsem do slov své zkušenosti, načerpané znalosti a energii, vždy jsem chtěla, aby to, co píšu, bylo přínosem, pomohlo najít aspoň trochu pochopení, porozumění i třeba v náročných životních situacích. Snažila jsem se dodat naději, radost, poskytnout nový pohled na věci nebo ukázat jiný způsob myšlení a řešení. Někdy totiž stačí jen malá nápověda k uvědomění a v nasměrování na lepší cestu, ale jen to chtít vidět, slyšet nebo chápat. Proto jsem tyto řádky brala vždy jako poslání, prošli jsme společně velkým vývojem, ale byla to i naučná a mnohdy náročná cesta, která na papíře v konečném důsledku není vidět.

A proto i já potřebuji nabrat novou energii, jiskru a sílu. Na několik měsíců si tedy dáme harmonizující pauzu, která je čas od času v životě potřeba, pak se za vámi vrátíme. Prozatím se mějte hezky, zdravě, denně dýchejte zhluboka, dělejte radost sobě i ostatním, odpouštějte, vnímejte, chápejte, buďte vděční i za maličkosti, nebojte se postavit sami za sebe, radujte se, netlačte řeku, protože teče sama, a vězte, že vše, co se děje, je v pořádku, má svůj vyšší důvod a děje se pro naše dobro.

Aneta Křížová