Ve 24. kole I.B třídy skupiny „B“ Olomouckého KFS nastoupili Hanáci v olomouckých Hodolanech proti domácí Sigmě.

Úvodních deset minut zápasu bylo vyrovnaných, ale ve 14. minutě šli domácí do vedení 1:0. Na centr domácího beka naskočil Wenzel a míč z jeho hlavy putoval za Marákova záda. Stejný hráč ve 27. minutě střelou k tyči zvýšil na 2:0. Domácí hráči podnikali první půli jeden útok za druhým a Hanáci statečně vzdorovali. Až do 39. minuty, kdy hlavní arbitr odpískal „velmi sporný“ pokutový kop. Ten následně Konvička proměnil – 3:0. Hanáci měli šanci ve 40. minutě, ale míč z kopačky Cibulce letěl nad bránu. Stejný hráč hostů střílel o minutu později se stejným účinkem. Ve 44. minutě unikl s míčem Typner, přihrál ve vápně Gáborovi, který se kličkou zbavil obránce a krásnou střelou vymetl šibenici Zbořilovy branky – 3:1.

Druhý poločas nastoupilo na hřiště zcela jiné mužstvo hostů. Ve 48. minutě podnikli Hanáci protiútok, Krupička přihrál Typnerovi a ten z hranice vápna střelou k tyči snížil na 3:2! A v 51. minutě bylo vyrovnáno. To pro změnu Typner poslal přihrávku Gáborovi a ten umístěnou střelou vyrovnal na 3:3. Tyto dva „slepené“ góly vyvedly domácí trochu z míry. Hosté hrozili se svých brejků. Novák v 71 a 72. minutě střílel na Zbořilovu branku, ale neměl přesnou mušku. V 80. minutě využili domácí centru po faulu a Kaczmarczykem šli opět do vedení – 4:3. Hanákům se i přes velkou snahu nepodařilo do konce zápasu vyrovnat.

Hodnocení zápasu trenérem Hané PV Danielem Kolářem:

„První poločas se nám dnes nepovedl. Chyběl nám pohyb, důraz a měli jsme strašně moc zbytečně ztracených míčů. Domácím stačilo předvést průměrný výkon a zaslouženě první půli vyhráli. Druhá polovina utkání už naštěstí byla o něčem jiném. Zpřesnili a zrychlili jsme hru a díky krásným gólům rychle vyrovnali. Pokračovali jsme ve slušné hře a měli další tři gólové šance. Neproměnili jsme je a domácí nakonec rozhodli kostrbatým, napůl vlastním gólem. I tak to někdy ve fotbale chodí.

 

Sigma Hodolany – Haná Prostějov 4:3 (3:1)

Branky: 14. a 27. Wenzel, 39. Konvička (pen.), 80.Kaczmarczyk – 44. a 51. Gábor, 48.Typner   Rozhodčí: Svoboda – Haberland, Sedlák ŽK: Mráček, Košta – Čermák, Kadlec, Hladký, Typner   Diváků: 370.

Sestava Hané Prostějov: Marák – Světlík, Čermák (53. Jančiar), Kadlec, Trnavský – Hladký, Typner, Krupička, Novák – Gábor, Cibulec Trenér: Daniel Kolář.