V největším prostějovském svatostánku Povýšení svatého Kříže byl připravený program od odpolední šesté hodiny do půlnoci. Návštěvníky nejprve pozdravili zástupci města i s  návštěvou z Polska. Následovala bohoslužba a bohatý kulturní program. Na své si pak před kostelem, ale i v rajské zahradě přišly hlavně děti, na které čekala bohatá zábava, samozřejmostí byly i komentované prohlídky, o něž se postaraly studentky Střední školy podnikání a obchodu.

Brány se pro návštěvníky otevřely už o půl hodiny dříve, než začal oficiální program. Úvodní slovo měl krátce po osmnácté hodině náměstek primátora Jiří Rozehnal, který nahradil primátora, jenž se omluvil z důvodu nenadálé pracovní cesty mimo region. „Já bych vás tady v první řadě rád všechny přivítal a zároveň bych vám všem na tomto jedinečném místě chtěl popřát, abyste si užili pohodovou atmosféru, kterou tyto prostory skýtají. Zkuste chvilku zapomenout na všechny vaše starosti, ať vás nic netrápí. Za vedení města mohu říct, že nás všechny velmi těší, jak tato akce získala na popularitě, a mohu slíbit, že uděláme všechno pro to, abychom se společně i v dalších letech těšili ze společně strávených chvil,“ uvedl Jiří Rozehnal.

Poté se dostal ke slovu farář Aleš Vrzala. Mimo mnohé jiné zmínil, jakou roli hraje v našich životech tma a světlo, pozitivní vlastnosti přiřadil světlu, negativní tmě, která vrhá na věci temný stín. Je pak na každém z nás, zda dáme průchod světlu, či tmě... V závěru bohoslužby návštěvníci symbolicky zapalovali připravené svíce.

Tou dobou naplno běžel program v rajské zahradě, kde na děti čekal koutek plný her a zábavy. Velmi pobavily kreslené vtipy. Z kulturního programu zaujal nejen kytarový koncert uskupení Dejme toMu, ale i průřez různými styly a kompozicemi rozmanitých forem v rámci varhanního vystoupení studentů Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose. Program zakončil požehnáním městu pan farář.