Ženský i dívčí fotbal v klubu 1.SK Prostějov je poslední dobou na velkém vzestupu. Jak personálním co do počtu hráček, tak kvalitativním z hlediska úrovně hry. Součástí tohoto progresu teď je i pořádání I. ročníku turnaje dívek věkové kategorie U13 s názvem Memoriál Petra Langra 2023. Proběhne v sobotu 10. června od 10.00 hodin v areálu za Olympijskou ulicí.

„V hráčském kádru máme čím dál více děvčat, naše členská základna se neustále rozšiřuje. A protože se snažíme často i dobře trénovat, navíc hrajeme hodně zápasů, tak se holky dost zlepšují. Díky tomu dosahujeme příznivých výsledků jak v soutěžích, tak na turnajích,“ přiblížil jeden z trenérů Zdeněk Lhota, že mladé prostějovské fotbalistky skutečně jdou nahoru.

„I proto jsme už nějakou dobu přemýšleli o tom, že bychom sami rádi zorganizovali kvalitní turnaj pod hlavičkou 1.SK Prostějov. Vedení klubu nám v tomto záměru vyšlo vstříc a domluvili jsme se, že názvem Memoriál Petra Langra zároveň vzdáme hold dlouholetému věrnému funkcionáři eskáčka,“ vysvětlil Lhota Večerníku, který se rád stal mediálním partnerem akce.

Turnaj propukne nejbližší sobotu úderem desáté hodiny dopolední a pojede opravdu bleskovým tempem. Ve dvou šestičlenných základních skupinách se totiž bude hrát na třech hřištích současně, každé utkání jednou 22 minut. Zápasy o konečné umístění tím pádem přijdou na řadu již ve 14.30 hodin, přičemž duelem o bronz i finálovým mačem boje vyvrcholí od 15.25 hodin. Ve čtyři odpoledne potom vše uzavře slavnostní vyhlášení výsledků.

„Pro všech dvanáct zúčastněných družstev máme připravené ceny a už se moc těšíme, až premiérový Memoriál Petra Langra začne. Podařilo se nám dát dohromady velmi zajímavé startovní pole tak, aby si všechny holky včetně našich co nejlépe zahrály,“ odtušil Lhota s tím, že kromě týmu domácích Hanaček se o trofej střetnou například celky Baníku Ostrava, Zbrojovky Brno nebo Trinity Zlín!

 

23 turnaj letak

 

23 turnaj letak2