První červnovou sobotu hostil areál ve Zdětíně další ze závodů v rámci letní biatlonové sezóny 2023. V kategoriích od žactva přes dorost až po dospělé se po zdejší trati prohánělo 123 závodníků a domácí sportovci posbírali řadu medailových úspěchů. Hned pětice z nich si dojela pro zlato, jednou zacinkala stříbrná medaile a trojice si ze závodů odnesla bronzové medaile.

 

Za slunného sobotního počasí byla na vytrvalostní závody připravena trať, kterou si všichni zúčastnění pochvalovali, přišla také řada poděkování všem, kteří se na zvelebování areálu podílejí. Kromě vedení klubu je to i díky příspěvku rodičů, kteří se na pracích často podílí.

Před zahájením závodů Antonín Dušek vzpomněl, že nedávno odešli dva vynikající lidé, sportovci, kteří celý život zasvětili práci pro klub a mládež. Pan F. Tybor, rozhodčí na střelnici, dlouhá léta správce střelnic, a pan A. Bužek, dlouholetý místopředseda klubu, na závodech hlavní rozhodčí, organizoval závody ve Skalce a také byl člen atletického klubu Prostějov.

Na startovní listině od mladších žáků až po dospělé se nakonec sešlo 123 závodníků, kteří byli rozdělení do svých kategorií. Domácí klub se v této konkurenci neztratil a bral řadu medailí. První místo ve své kategorii obsadil Marek Dostálek (M11), Jakub Špaček (M12), František Ševčík (M19), Roman Večeřa (M36) a Eliška Večeřová (W0). Medailové umístění bral také Mikuláš Všetička, Jakub Koukal, Aneta Jurásková a Anežka Klapková.

„Jsme přesvědčeni a máme z toho radost, že námi pořádaný regionální závod měl vysokou úroveň jak po stránce závodní, tak po stránce organizační. Za to všem zúčastněným velké díky, těšíme se za rok znovu. Poděkování patří všem, kteří pomáhali s přípravou tratí, střelci, technického zázemí i realizačním týmům, rozhodčím, funkcionářům, rodičům a také všem sponzorům, bez kterých by závody nebylo možné uspořádat,“ prozradil Tomáš Ševčík.