Po speciálním díle Fotbalu EXTRA z čísla 23, kdy jsme hned čtyři strany věnovali úspěšné záchranářské misi mužů 1.SK Prostějov, a týdenní přestávce z minulého vydání, se opět vracíme do zajetých kolejí.

Dosud jste se mohli kromě informací o všech mužských kategoriích dočíst i o aktuálním pohybu žen v kopačkách, nechyběl ani pohled do mládeže, konkrétně do 1.SK Prostějov, který je vlajkovou lodí mládeže v prostějovském regionu. Neopomínáme ale ani další regionální zástupce, načež první zastávkou je krajský přebor dorostu. Těšit se můžete jako vždy na redakční komentář, krátké hodnocení trenérů, soupisky všech účastníků a týmové fotografie.

Ještě předtím si ale tradičně zrekapitulujme, že během předchozích dílů a v nedávné dlouhé zimní pauze jsme pro vás připravili přehledy ze všech soutěží, které mají regionální zastoupení. Největší prostor dostal druholigový 1.SK Prostějov, ale také fotbalisté v krajských soutěžích, nechyběly ani všechny tři okresní soutěže a neopomněli jsme samozřejmě ani ženy, které si říkají o stále větší pozornost. Pokaždé jsme přidali různé statistiky, zajímavosti, pohled trenérů i funkcionářů a na závěr jsme pro vás připravili i přehled přestupů, které se v rámci soutěží přes zimu upekly. A nyní tedy už nějaký ten čas volně navazujeme mládeží.

Je důležité poznamenat, že umístění v tabulce, které zveřejňujeme pravidelně v každém čísle v rámci fotbalového zpravodajství, je sice pro pohodu v týmu důležité, ale i v dorostu platí, že klíčový je zejména vztah k fotbalu a chuť u něj následně pokračovat i v mužských kategoriích, což se na řadě míst skutečně daří. Teď už se tak spokojeně usaďte a mrkněte na vhled do nejvyšší krajské soutěže dorostu.

 

Ohlédnutí za krajskými soutěžeme dorostu najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 26. června