Na prostějovský velodrom se sjeli talentovaní cyklisté a cyklistky napříč kluby z celé ČR, aby poměřili svou rychlost při závodě Českého poháru mládeže v dráhové cyklistice. Toto klání na Hané se již několik let koná jako Velká cena DT – Výhybkárna a strojírna a.s., tedy pod záštitou společnosti, která je dlouhodobým podporovatelem místních kolečkářských nadějí.

V modro-žlutých barvách pořádajícího klubu TUFO PARDUS Prostějov si nejlépe počínal junior Vojtěch Soukup, když vybojoval vítězství ve stíhacím závodě jednotlivců a na pódium vystoupal také v dalších disciplínách. Na programu tohoto dílu ČP přitom byla pestrá skladba dráhových disciplín. Účastníci se utkali jak v jízdách na čas při stíhačkách jednotlivců i družstev, tak v hromadných závodech.

A hned první disciplína přinesla domácím vítězství, když Vojtěch Soukup nenašel mezi juniory přemožitele ve zmíněné stíhačce jednotlivců. Také v dalších disciplínách si pak Soukup vedl velice dobře a na pódium vystoupal ještě po vylučovacím i bodovacím závodě, kde mu patřilo druhé, respektive třetí místo. Bronz přidal s týmovým kolegou Davidem Karáskem rovněž v bodovacím závodě dvojic, tedy madisonu.

„Vojta na sobě stále pracuje a na našem velodromu to bylo hodně vidět. Junioři a juniorky už bojují o nominace na mistrovství Evropy i světový šampionát a tyhle výsledky se počítají,“ okomentoval výkony svého svěřence Martin Cetkovský, tedy trenér TUFO PARDUS a také juniorské reprezentace České republiky.

Dařilo se též prostějovskému mladšímu žákovi Jakubu Dedkovi, jenž obsadil shodně třetí pozice v klasickém i dánském bodovacím závodě. Stejnou příčku navíc přidal v závodě vylučovacím. „Po organizační stránce se závody vydařily, především nám přálo počasí. Na velodromu panovala dobrá soutěžní atmosféra. Děkuji všem kolegům z klubu za pomoc při přípravě a organizaci akce,“ připojil Cetkovský.