Dobývání hradu se často pořádně protáhlo. Někdy dokonce útočníkům nezbývalo nic jiného než osádku vyhladovět. To ovšem určitě nebude případ akce, která se bude na nádvoří zámku Plumlov konat po oba dva sváteční dny nadcházejícího týdne a také po oba dny následujícího víkendu. Dobývání hradu Plumlov tentokrát zabere celé čtyři dny. Na každý z nich bude připraven nabitý celodenní program, který začne vždy v 9:30 a skončí v 18:00 hodin.  

 

Středa 5., čtvrtek 6. července, sobota 8. a neděle 9. července budou na zámku v Plumlově patřit akci nazvané Dobývání hradu Plumlov. V místech současného zámku totiž skutečně už od 2. poloviny 13. století stával hrad. „Dnes z něj kromě části obranné věže zbývá pouze skalnaté návrší uprostřed zámeckého nádvoří s nepatrnými zbytky zdiva, sklepů, zaklenuté hradní studny a zbytků válcovité věže,“ upozornil kastelán zámku Pavel Zástěra.

Celodenní program bude probíhat vždy od 9:30 do 18:00 hodin. Ve 12:30 bude připravena velká bitva. Účinkovat budou skupiny šermu Valmont, Allegros, Kacíři a Nuntius R. stejně jako elitní mušketýrský regiment Corporal. „Jeho členové dorazí i s plně funkčním dobovým táborem zasazeným do období třicetileté nebo sedmileté války, ve kterém je možné spát, jíst a vytvářet další dobové činnosti. Tábor poslouží jako kulisa a zázemí vystoupení,“ přiblížil Zástěra. Šermířská vystoupení nebudou jediná, na co akce láká. Kovářské řemeslo představí mistr Jakub, k vidění budou také sokolníci s výcvikem dravých ptáků, lidé budou moci zamířit také do strašidelných zámeckých sklepů.

 

KDY: STŘEDA 5. a 6., ČERVENCE + SOBOTA 8. a 9. ČERVENCE VŽDY OD 9:30 DO 18:00 HODIN

KDE: ZÁMEK PLUMLOV

27 plumlov letak