Skvělý kamarád, úžasný člověk a jeden z nejpozitivnějších lidí, které kdy potkali. Takto vzpomínají všichni na Leoše H. z Lešan.

Ten zcela nečekaně zemřel takřka před měsícem 11. června v bulharském letovisku Pomorí. Nebylo mu ještě ani čtyřicet let, když jej zhruba ve čtyři hodiny ráno utopeného objevili v bazénu hotelu, v němž se svými přáteli slavil rozlučku se svobodou...

Leoš H. se narodil v Lešanech a úspěšně odmaturoval na prostějovské „reálce“. Vždy se zapojoval do nejrůznějších aktivit a po maturitě ho to táhlo do světa. Jeden čas si oblíbil i počítačové hry, ve hře Counter-Strike 1.6 vystupoval pod přezdívkou Hawai. Třebaže už na první pohled nešlo o typického „pařmena“, dotáhl to v tomto směru až mezi elitu.

„Šlo nejen o bývalého člena české reprezentace, ale hlavně o neuvěřitelně přátelského člověka. Svět nikdy nezapomene!“ uvedl web PLAYzone na svém facebooku.

Našli ho nad ránem

 

Dnes zesnulý muž se v posledních letech živil zejména tím, že koordinoval pronájem apartmánů v Chorvatsku, aby nakonec zemřel na jihovýchodě Bulharska na úzkém poloostrově černomořského pobřeží, kam přicestoval 5. června. Neutopil se však v nedalekém moři, ale v bazéně hotelu, v němž slavil rozlučku se svobodou jednoho ze svých četných kamarádů.

Jak přesně k jeho smrti došlo, stále není jasné. Jeho bezvládné tělo našli přátelé zhruba ve čtyři hodiny ráno plavat na hladině bazénu, odkud ho vytáhli. Lékař přivolané záchranné služby mu už nedokázal pomoc.

Všem rozdával radost

 

Devětatřicetiletý Leoš neměl vlastní rodinu, o to více však byl oblíbený u svých přátel, kterých si během života získal nebývalé množství. Zpráva o jeho nenadálém úmrtí všechny do jednoho hluboce zasáhla.

„Slovy se nedá popsat, jak moc nás to všechny bolí a jaký smutek a prázdno to v nás zanechalo,“ vyjádřil se jeho například Patrik, podle něhož by se nenašel nikdo, kdo by o ´Leoškovi´ mohl říct něco špatného.

„Byl to kamarád, který jen svou přítomností dodával pozitivní náladu a radost v srdci. Věřím, že Leoš by si teď přál, abychom neztráceli radost ze života, nesmutnili a vzpomínali na něj s úsměvem na tváři. Upřímnou soustrast celé jeho úžasné rodině, nedokážu si ani představit, jak těžké to pro ně teď musí být,“ dodal Patrik.

S Leošem se jeho nejbližší rozloučili v pátek 23. června ve smuteční obřadní síni na městském hřbitově v Prostějově.