Hned dva případy vloupání do domů v okrajové jihovýchodní části Prostějova nyní vyšetřuje prostějovská kriminálka. V tom prvním byl pachatel úspěšný a odnesl si lup za 65 000 korun. Z domu odnesl šperky, dvě peněženky, a dokonce těžký kovový trezor. Při druhém vloupání ve stejné lokalitě měl ale zloděj kopec smůly. Poté, co prohledával ložnici, načapala ho majitelka nemovitosti...

V dosud přesně nezjištěné době ve dnech 14. a 15. ledna se neznámý pachatel vloupal do rodinného domu v jihozápadní okrajové části Prostějova. „Poté, co jej prohledal, odcizil kovový trezor, pokladnu, dvě peněženky a dosud přesně nezjištěné množství šperků. Majitelům věcí tím měl způsobit škodu, která byla dosud vyčíslena na více než pětašedesát tisíc korun,“ informoval o prvním případu František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu porušování domovní svobody a zločinu krádeže. „Pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let,“ přidal Kořínek.

Ve stejné lokalitě ale došlo ještě k jednomu velice podobnému případu vloupání. Tentokrát však měl lupič smůlu. „V pátek patnáctého ledna odpoledne se dosud nezjištěný pachatel vloupal do rodinného domu, a znovu v jihozápadní okrajové části Prostějova. V domě došel do ložnice v patře, kterou začal prohledávat. V tom byl však vyrušen majitelkou a z domu bez jakéhokoli lupu utekl. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu porušování domovní svobody a zločinu krádež ve stádiu pokusu, za což pachateli hrozí rovněž osm let odnětí svobody,“ sdělil František Kořínek.