Za pouhý rok a čtvrt své existence se Our Hope Boxing Club Prostějov propracoval mezi českou špičku tohoto sportu, v Národní lize boxu ČR 2022/23 patřil do elitní desítky. Svou vysokou úroveň i oprávněné ambice pak potvrdil také zorganizováním mezinárodního turnaje Hanácké beran 2023, který se po všech stránkách skvěle vydařil.

Během dvou turnajových dnů – to znamená v sobotním odpoledni a nedělním dopoledni – se v areálu Restaurace U Toma ve Vranovicích-Kelčicích uskutečnilo více než třicet jednotlivých utkání obou pohlaví napříč věkovými i váhovými kategoriemi. To vše v ringu pod širým nebem, za výstavního letního počasí a při účasti rohovníků a rohovnic ze šesti evropských zemí (Německo, Litva, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Česko).

„Ze sportovního hlediska jsme měli dva hlavní cíle: abychom zajistili kvalitní startovní pole s mezinárodním přesahem i řadou divácky zajímavých střetnutí vysoké úrovně a aby naši domácí boxeři i boxerky měli díky této konkurenci opravdu dobré zápasy, při nichž by se mohli předvést. Myslím, že tohle se povedlo výborně,“ netajil spokojenost šéftrenér OHBC PV a současně hlavní organizátor Martin Klíč.

Vedle ústřední dějové linky v podobě zápasového maratonu však letošní Hanácké beran nabídl díky vynikajícímu zázemí i veškerému zajištění mnohem víc. Například lahodně chutné dobroty k jídlu z čerstvého masa včetně zvěřiny, která zahrnovala spoustu položek v bohaté tombole losované v sobotu večer po skončení programu duelů. Nechybělo ani slavnostní vyhlášení nejlepších jednotlivců prostějovského Our Hope Boxing Clubu za uplynulou sezónu.

„Chtěli jsme fanouškům nabídnout jak skutečně kvalitní box, tak co nejlepší zázemí okolo. Aby se měli na co dívat, dobře se u toho najedli i napili a byla to pro ně zábava. Aby domů odcházeli či odjížděli s pocitem příjemně stráveného času. Podle ohlasů věřím, že se to fakt podařilo. A s tím jsem spokojený ze všeho nejvíc. Povzbudit dorazili domorodci z Vranovic-Kelčic, ale i lidi odjinud z Prostějovska nebo z Olomouce, mám velkou radost,“ usmíval se Klíč.

Především sobotní galavečer nabídl stupňující se atmosféru vygradovanou exhibičním duelem na závěr Martin Klíč versus Petr Řezníček. Přátelský mač kamarádů, někdejších boxerů, v současnosti už koučů partnerských klubů OHBC PV a Spider Olomouc se stal pověstnou třešničkou na dortu, zatímco nedělní nášup dalších dvanácti mačů představoval bonus pro rohovnické fajnšmekry.

„Věřím, že první ročník Hanáckyho berana stál za to. Přálo nám krásné počasí a díky výborné práci všech, kteří se podíleli na pořádání akce, se celý turnaj povedlo takhle zvládnout. Za což chci každému ze spolupracovníků i veškerým partnerům ještě jednou moc poděkovat. Příště na druhém ročníku ahoj,“ uzavřel ředitel vydařeného klání pro milovníky tradičního bojového odvětví.